Näillä aloilla on töitä tarjolla

3.10.2019 13:03

Näillä aloilla on töitä tarjolla

Jokavuotinen uutinen mediassa on, että näillä aloilla on töitä tai näillä aloilla työvoimapulaa. Lisäksi uutisoidaan, että nämä toimialat ovat tulevaisuuden työpaikkoja. Päätimme tehdä Kuntarekryn oman ammattibarometrin ja tutustua, millä aloilla työpaikkoja on eniten tarjolla.

Valtakunnallisesti terveydenhuoltoala on taistellut paljon osaajapulan kanssa. Ongelmaa on lähdetty taklaamaan esimerkiksi tarjoamalla mahdollisuutta kouluttatua lähihoitajaksi työn ohessa oppisopimuksella. Kuntarekryn barometrin mukaan työvoimaa terveydenhuoltoalalle kaivataan ja paikkoja on tarjolla runsaasti. Suurin pula on sairaan- ja terveydenhoitajista sekä lääkäreistä. Terveydenhuoltoalalla on myös tarjolla runsaasti keikkatöitä.

Tutustu terveydenhuoltoalan työpaikkoihin tästä.

Sosiaaliala on myös ollut paljon esillä työvoiman saatavuuden ongelmien kanssa. Sosiaalialan ihmisiä kaivataan myös Kuntarekryn mukaan ympäri Suomen. Avoimia työpaikkoja on tarjolla etenkin sosiaalityöntekijöille sekä vanhus- ja vammaispalveluissa.

Tutustu sosiaalialan työpaikkoihin tästä

Opetus- ja kulttuurialalla työllisyys on kehittynyt parempaan suuntaan. Kuitenkin opettajia tarvitaan jatkuvasti. Etenkin varhaiskasvatuksen puolella on suuri tarve osaavalle työvoimalle. Myös luokanopettajille, aineenopettajille, lehtoreille ja erityisopettajille on kovasti kysyntää. Opetusalalla on myös tarjolla erimittaisia sijaisuuksia runsaasti.

Tutustu Opetus- ja kulttuurialan työpaikkoihin tästä.

Tekninen ala on kuntasektorilla moniopuolinen ala ja sieltä löytyy paljon erilaisia työpaikkoja. Suurin pula työntekijöistä on siivous- ja laitoshuollon parissa sekä ruokapalveluissa. Myös rakentaminen on ollut kasvussa ja erilaisille rakennusalan ammattilaisille löytyy töitä myös kunta-alalla.

Tutustu tekniikan alan työpaikkoihin tästä

Hallinto- ja toimistotyöntekijöitä tarvitaan myös kunta-alalla monipuolisiin tehtäviin. Heistä ei kuitenkaan tällä hetkellä ole huutavaa pulaa, kuten monien muiden toimialojen työntekijöistä. Tarjolla on kuitenkin monipuolisesti työmahdollisuuksia esimerkiksi henkilöstöhallinnon kehittämis- ja projektitehtävien parissa.

Tutustu hallinto- ja toimistotyön paikkoihin tästä

Kuntasektori on monipuolisempi työnantaja kuin usein ajatellaan. Voit lukea lisää monipuolisesta kunta-alasta tai tutustua esimerkiksi kunta-alaa koskeviin myytteihin

Lähteet: ammattibarometri.fi ja Kuntarekry.fi