Sommarjobb vid ÅUCS Psykiatri

Ansök senast  28.2.2025 23:59

Sök nu

Vi väntar på att välkomna dig som kollega till ÅUCS Psykiatri! Vi söker närvårdare, sjukskötare och studerande inom området för sommarvikariat - tveka inte att kontakta oss!

Akutpsykiatri (ÅUCS, stamsjukhuset)
På avdelning A1 är sjukskötarens arbete patientcentrerat och inkluderar familje- och nätverksarbete samt hembesök. Arbetet omfattar snabba bedömningar, vård och vägledning till vidare vård. Vårdpersonalen i enheten ansvarar också för nära vård på somatiska avdelningar. Arbetet är treskiftesarbete.

Avdelningarna för affektiva störningar (Kompassisjukhuset, Åbo)
På avdelningarna M1 och M2 behandlas patienter med affektiva störningar, personlighetsstörningar, ångestsyndrom och tvångssyndrom. Arbetet är individuellt ansvarstagande och utförs i samarbete med ett mångprofessionellt team. Arbetet är treskiftesarbete.

Intensifierad öppenvård för affektiva störningar
Den intensifierade öppenvården erbjuder tillfällig och intensiv vård för patienter med affektiva störningar. Fokus ligger på att hantera akuta kriser, med patientmöten både på mottagning och jour. Arbetet sker i tvåskift med möjlighet till distansarbete.

Barn- och ungdomspsykiatri
Inom barn- och ungdomspsykiatrin finns barnpsykiatriska avdelningen L1 i Kompassisjukhuset i Åbo och den slutna ungdomspsykiatriska avdelningen J1 på Kuppisområdet i Åbo.

Arbetet som sjukskötare på barn- och ungdomspsykiatriska avdelningar är mycket patientcentrerat och sker i nära samarbete med familjen och nätverk. Sjukskötarens arbete betonar insatser på individ-, familje- och nätverksnivå. Arbetet är av akut karaktär, och vårdperioderna planeras individuellt utifrån patientens behov. Avdelningarna har alltid öppet, och patienter kan tas emot när som helst under dygnet. Arbetet sker i treskift.

Vård av psykoser
Psykosvårdens avdelningar P1, P2 och P3 finns i det nya Kompasssjukhuset och avdelningarna P4 och P5 finns på Kuppis sjukhusområde. Avdelningarna P1 och P2 är mer akutvårdsavdelningar och P3, P4 samt P5 är rehabiliteringsavdelningar. Avdelningarna är slutna avdelningar och där vårdas främst patienter som är under tvångsvård.

Intensifierad öppenvård i Åbo, Kompasssjukhuset
Den intensifierade öppenvården genomför mobil, öppenvård i hemmen där man arbetar i par enligt öppenvårdens vårdplan. För arbete inom den intensifierade öppenvården är det önskvärt att man har körkort. Det finns tillgång till bil för arbetsgruppens hembesök. Arbetet är tvåskift under vardagar och kvällsskift under lördag och söndag.

Patienterna på slutenvårdsavdelningarna har psykotiska psykiatriska störningar. På avdelningarna ansvarar ett mångprofessionellt team för att främja patientens vård. En central del av arbetet är systemet med kontaktpersoner där varje patient har en utsedd vårdare. Arbetet är i treskift.

Beroendepsykiatri
Beroendepsykiatrins öppenvård behandlar patienter i familjeteam, FACT-team och konsultationsteam som ett mångprofessionellt arbete. Familjeteamet behandlar gravida patienter med beroendeproblematik. FACT-teamet behandlar patienter som har svårt att knyta an till vården och som kan ha drogutlöst psykos, ADHD eller olika grader av trauma. Konsultationsprocessen gör beroendepsykiatriska bedömningar och ADHD-utredningar.

Arbetet innefattar genomförande av substitutionsbehandling och annan läkemedelsbehandling. Arbetet är dagtid och innefattar en helgarbetsperiod var tredje vecka. Fem tjänster är tillgängliga.

Den beroendepsykiatriska avdelningen R1 (Kompasssjukhuset, Åbo) är en sluten avdelning med 14 platser där patienterna kan vara antingen i tvångsvård eller frivillig vård. Patienterna på avdelningen har samtidig svår drog- eller funktionsberoende och psykiatrisk störning. Arbetet är i treskift. Tre till fyra tjänster är tillgängliga.

Geriatrisk psykiatri (Kompasssjukhuset, Åbo)
Avdelning V1 är en akut psykiatrisk mottagningsavdelning med 14 platser, där man arbetar mångprofessionellt. Vanligaste orsakerna till vårdintag är: schizofreni, vaneföreställningsstörningar samt svåra depression- och ångesttillstånd. Arbetet är i treskift. Fem tjänster är tillgängliga.

Geriatrisk psykiatri, intensiv öppenvård
Den intensifierade öppenvården fungerar som en mellanform mellan sjukhusvård och öppenvård, och tar tjänsterna hem till patienten i Egentliga Finland. Arbetet är självständigt och rörligt, med stöd från ett mångprofessionellt team och engagerade kollegor. Bil och cykel finns tillgängliga. Arbetet är delvis i tvåskift och inkluderar helgförmiddagar. Ett sommarjobb är tillgängligt.

Neuropsykiatri (Kompasssjukhuset, Åbo)
Psykiatrins neuromoduleringsenhet ansvarar för genomförandet av neuromoduleringsterapier för psykiatriska sjukdomar. Enheten erbjuder elbehandling (ECT), ketamininfusioner, TMS-behandlingar (transkraniell magnetstimulering) och tDCS-behandlingar (transkraniell direktströmsstimulering). Arbetet sker på vardagar i morgon- och kvällsskift.Det är fördelaktigt att vara händig och vi kräver att intravenös utbildning genomförs i samband med LOVEn. Fyra tjänster är tillgängliga.

Vad erbjuder vi dig?
- Ett intressant och lärorikt arbete
- En omfattande introduktion
- Fantastiska kollegor och en inspirerande arbetsgemenskap
- Och framförallt mycket inlärning samt mångsidig arbetslivserfarenhet inför framtiden som närvårdare eller sjukskötare

Vi hoppas på att du har intresse för psykiatri och en genuin vilja att utveckla din yrkeskompetens och ditt kunnande. Vi ser gärna att du är handlingskraftig, ansvarsfull, initiativrik och aktivt deltar i patientvården. I arbetsgemenskapen är du flexibel, trevlig och öppen, med god kommunikations- och samarbetsförmåga.

Vi hoppas att du i ansökningsformuläret anger vilken avdelning du särskilt skulle vilja arbeta på.

Om du känner igen dessa egenskaper hos dig själv och vill ansluta dig till oss under sommaren (och kanske ännu längre), lämna din ansökan så snart som möjligt! Vi fyller sommarjobb direkt när vi hittar lämpliga kandidater, så det är bra att agera snabbt. Vi ser fram emot att ta emot din ansökan!

För arbetet krävs legitimation som sjukskötare eller en examen som närvårdare. Även studeranden inom området beaktas. För att arbeta som sjukskötare krävs minst 140 studiepoäng. Dessutom krävs vaccinationsskydd enligt smittskyddslagen 48 § samt att den som anställs inom geriatrisk psykiatri måste visa upp ett utdrag från brottssregistret enligt lagen 741/2023 § 28 för arbete med äldre personer.


Läs mer

https://www.tyks.fi/sv/patienter-och-anhoriga/vard-och-undersokningar/mental-halsa
http://varha.fi/sommarjobb

Kontaktuppgifter

Kontaktpersoner:

Akutpsykiatrins avdelning A1:

Avdelningsskötare Minna Pirttikoski, minna.pirttikoski@varha.fi / tel. 044 907 3624 eller biträdande avdelningsskötare Ville Honkanen, ville.honkanen@varha.fi / tel. 050 463 8456

Barnpsykiatrins avdelning L1:

Avdelningsskötare Paula Boqvist, paula.boqvist@varha.fi / tel. 050 438 3782

Ungdomspsykiatrins avdelning J1:

Avdelningsskötare Mikko Kuusela, mikko.kuusela@varha.fi / tel. 046 922 7370

Psykosavdelning P1:

Avdelningsskötare Jaakko Rekola, jaakko.rekola@varha.fi / tel. 040 482 3997

Psykosavdelning P2:

Avdelningsskötare Jaakko Rekola, jaakko.rekola@varha.fi / tel. 040 482 3997

Psykosavdelning P3:

Avdelningsskötare Timo Lumiaho, timo.lumiaho@varha.fi / tel. 050 352 7726

Psykosavdelning P4:

Avdelningsskötare Mikko Reinikainen, mikko.reinikainen@varha.fi / tel. +358 407 173 585

Psykosavdelning P5:

Avdelningsskötare Marjut Kivelä, marjut.kivela@varha.fi / tel. +358 407 173 585

Psykosbehandlingens intensifierade öppenvård:

Avdelningsskötare Timo Lumiaho, timo.lumiaho@varha.fi / tel. 050 352 7726

Avdelningar M1 och M2 för affektiva störningar:

Avdelningsskötare Mari Tammisto, mari.tammisto@varha.fi / tel. 040 583 3691

Intensifierad öppenvård för affektiva störningar:

Biträdande avdelningsskötare Maarit Mäntylä, maarit.mantyla@varha.fi / tel. 050 368 5304

Neuromoduleringsenhet:

Avdelningsskötare Mikko Korte, mikko.korte@varha.fi / tel. 040 6726 253

Beroendepsykiatrins öppenvård:

Avdelningsskötare Katja Lustre, katja.lustre@varha.fi / tel. 040 571 8901

Beroendepsykiatrins avdelning R1:

Avdelningsskötare Mikko Korte, mikko.korte@varha.fi / tel. 040 6726 253

Geriatrisk psykiatri, avdelning V1:

Avdelningsskötare Arja Jalonen, arja.jalonen@varha.fi / tel. 040 196 0619

Geriatrisk psykiatris intensiv öppenvård:

Avdelningsskötare Petri Nevantaus, petri.nevantaus@varha.fi / tel. 040 168 2966

Att lämna in ansökan: Ansökan lämnas in via den elektroniska ansökningsblanketten.

Sök nu!

Organisationer jobb

Arbetsgivare Vi är en arbetsplats för cirka 23 000 experter – en av de största arbetsgivarna i vårt land. Vi ser till att alla en halv miljon människor inom vårt område får de social- och hälsovårdstjänster de behöver och vi tryggar räddningsväsendet. Vi arbetar med viktiga frågor som berör alla! #ViGörEttGottJobb Läs om arbetsgivare
Öppna cookie-inställningar