Ansök senast
Kom och jobba i sommar på Varhas ÅUCS-sjukhustjänsters geriatri! Gå med i #ViGörEttGottJobb och bli en del av Egentliga Finlands välfärdsområde i sommar!
Vi söker sjukskötare, närvårdare och vårdstuderande till sommarvikariat i vårt trevliga team. Vi erbjuder dig mångsidiga möjligheter på våra olika vårdavdelningar och inom vår resultatgrupp. Vi har platser i Åbo på ÅUCS Tallbacken och Kaskenlinna. På våra vårdavdelningar i stamsjukhuset arbetar vi i två- eller treskift. För att underlätta balansen mellan arbete och privatliv stöder vi med gemensam arbetstidsplanering. Hos oss arbetar du alltid i mångprofessionella team, vilket innebär att du aldrig behöver arbeta ensam - erfarna kollegor finns alltid nära för att stöda dig.
Vi förväntar oss att du har en patientorienterad inställning till vårdarbete, en vilja att lära dig nya saker och utvecklas i ditt arbete samt god samarbetsförmåga.
Hos oss får du möjlighet att växa professionellt under din sommaranställning. Du kommer att utföra varierande arbetsuppgifter och få en grundlig introduktion. Alla våra sommararbetare blir inbjudna till en gemensam introduktionsdag. Du kommer att arbeta i en inspirerande arbetsmiljö, och som en bonus får du trevliga kollegor på köpet.
Vi påbörjar intervjuerna för sommarvikariat omedelbart och genomför dem i samarbete med enhetscheferna i olika avdelningar. Vi tillsätter tjänsterna så snart vi hittar lämpliga kandidater, så skicka in din ansökan så snart som möjligt!
Behörighetskravet för sjukskötare är legitimation enligt lagen om yrkesutbildade personer inom hälso- och sjukvården (559/1994). För närvårdare krävs yrkesinriktad grundexamen inom social- och hälsovård (närvårdare) eller en tidigare utbildning på motsvarande nivå. Vi beaktar också studerande inom branschen. Du kan vara en erfaren vårdare, nyutexaminerad eller studerande - det viktigaste är en positiv inställning.
Vi följer kraven i 48§ infektionssjukdomslagen om vaccinationsskydd för anställda, som gäller för dem som arbetar på kund- och patientinrättningar på socialvårdens och hälsovårdens verksamhetsenheter.
För tjänster inom geriatrik krävs att den som anställs uppvisar ett utdrag ur straffregistret enligt paragraf 28 i lag 741/2023, om anställningen varar över tre månader.
Ange gärna i din ansökan vilken avdelning du helst vill arbeta på.
Internmedicinska avdelningen:
På avdelningen behandlas allmänna invärtes sjukdomar hos geriatriska patienter och diagnostik utförs. Vanliga sjukdomar som behandlas är olika infektionssjukdomar, hjärt- och njursjukdomar, leversjukdomar och elektrolytrubbningar. Avdelningen har dessutom specialistkompetens inom behandling av svåra sår. Patienter med exempelvis ascites- eller pleuradränage kan vårdas här. Läkemedelsbehandling för hematologiska patienter kan också inledas på avdelningen enligt särskild överenskommelse. Utöver akutvård syftar behandlingen till att förebygga funktionsnedsättning hos patienten genom rehabiliterande geriatrisk omvårdnad samt tidig fysioterapi och ergoterapi.
Geriatrisk avdelning 2:
Vården innefattar vardagsrehabilitering, främst genom rehabiliterande omvårdnad. Målet är att stödja och stärka patientens förmåga att klara vardagen. På avdelningen vårdas även patienter som behöver förberedelser inför undersökningar.
Neurogeriatrisk avdelning:
Avdelningen har 23 neurologiska rehabiliteringsplatser för äldre patienter. Förutom neurologiska patienter vårdas även andra geriatriska patienter som kräver sjukhusvård. Arbetsmiljön är rymlig och ergonomiskt utformad. Sjukskötaren ansvarar för helhetsvården, läkemedelshantering, deltar i läkarronder och ser till att ordinationer utförs. Närvårdaren ansvarar för praktisk vård, rehabilitering enligt ordinationer och överenskomna verksamhetsprinciper samt deltar i läkemedelshantering tillsammans med sjukskötarna.
https://www.tyks.fi/sv/patienter-och-anhoriga/sjukhus-och-enheter/aucs-kaskenlinna-sjukhus/neurogeriatriska-rehabiliteringsavdelningen
Reservpersonal:
Reservpersonalen arbetar på avdelningarna i Tallbackens och Kaskenlinna sjukhus. Reservpersonalens huvuduppgift är att täcka plötsliga personalbrister. Arbetsenheterna är bl.a. hjärtavdelningen, avdelningen för inremedicin, neurogeriatriska avdelningen, infektionsavdelningen, de geriatriska avdelningarna 1 & 2, geriatriska jouravdelningen samt den ortogeriatriska avdelningen. Att arbeta som reservpersonal ger möjlighet att bygga upp nya färdigheter i mångprofessionella arbetsgemenskaper. Arbetet är varierande och erbjuder en inblick i olika delar av vårdarbetet.
Geriatriska jourenheten:
På den geriatriska jouravdelningen vårdas äldre patienter som behöver akut och mångprofessionell sjukhusvård och utredning av sjukhusvård. Vårt mål är att erbjuda vård av patientens akuta problem samtidigt som vi utreder behovet av åtgärder för att stödja boendet i hemmet samt behovet av fortsatt vård och rehabilitering.
Geriatriska avdelningen 1 (minnesavdelningen):
På vår avdelning vårdas patienter med beteendemässiga symptom relaterade till (minnes)sjukdomar eller delirium. Målet med vården är att lindra patienternas symptom, bibehålla deras funktionsförmåga och stöda deras förmåga att klara sig hemma eller på en fortsatt vårdplats. Vi önskar ett intresse för en helhetsvård av patienter med beteendemässiga symptom vid minnessjukdom, samt goda interaktions- och teamworksfärdigheter.
Ortogeriatrisk avdelning:
På vår avdelning är den vanligaste orsaken till sjukhusvård höftfraktur eller annan skada som uppstått till följd av fallolyckor. Andra orsaker till vård kan vara exempelvis amputation av en extremitet eller en infektion i en konstgjord led. Avdelningen behandlar i huvudsak äldre patienter som behöver avancerad sjukhusrehabilitering.
Infektionsavdelning:
Här får du arbeta med att vårda infekterade patienter, inklusive patienter som har smittats med coronaviruset. Arbetet utförs i moderna lokaler, särskilt anpassade för vård av isolerade patienter.
Hjärtavdelning:
Hjärtavdelningens fokus är på akuta kardiologiska sjukdomar. Majoriteten av patienterna är äldre, så geriatrisk inriktning är central. Avdelningens expertområde omfattar behandling av akut hjärtsvikt, behandling av rytmstörningar, behandling av akut andningssvikt, behandling av svåra infektioner som påverkar vitala funktioner, samt icke-invasiv behandling av hjärtinfarkt.
http://varha.fi/sv
http://varha.fi/sommarjobb
Internmedicinska avdelningen: avdelningsskötare Tiina Antonios, tfn 040-1957831, tiina.antonios@varha.fi och biträdande avdelningsskötare Maire Manninen, tfn 040-4865651, maire.manninen@varha.fi
Geriatrisk avdelning 2: avdelningsskötare Kirsi-Marja Uotinen, tfn 044-9073668, kirsi-marja.uotinen@varha.fi och biträdande avdelningsskötare Päivi Vuorisalo, tfn 040-6149353, paivi.vuorisalo@varha.fi
Neurogeriatrisk avdelning: avdelningsskötare Jemina Oittinen, tfn 044-9073410, jemina.oittinen@varha.fi och biträdande avdelningsskötare Ania Kulju, tfn 044-9073830, ania.kulju@varha.fi
Reservpersonal: avdelningsskötare Tanja Mattila, tfn 050-5624330, tanja.mattila@varha.fi
Geriatriska jourenheten: avdelningsskötare Minna Johansson, tfn 050-4631857, minna.johansson@varha.fi och biträdande avdelningsskötare Laura Pietilä, tfn 040-6683127, laura.pietila@varha.fi
Geriatriska avdelningen 1 (minnesavdelningen): avdelningsskötare Minna Johansson, tfn 050-4631857, minna.johansson@varha.fi och biträdande avdelningsskötare Laura Pietilä, tfn 040-6683127, laura.pietila@varha.fi
Ortogeriatrisk avdelning: avdelningsskötare Laura Vuoristo, tfn 044-9073352, laura.k.vuoristo@varha.fi och biträdande avdelningsskötare Maria Lehtinen, tfn 044-9073662, maria.k.lehtinen@varha.fi
Infektionsavdelning: avdelningsskötare Terttu Aaltonen, tfn 040-7454084, terttu.aaltonen@varha.fi och Joanna Keihäs, tfn 040-6691524, jonna.keihas@varha.fi
Hjärtavdelning: avdelningsskötare Tiina Antonios, tfn 040-1957831, tiina.antonios@varha.fi och biträdande avdelningsskötare Susanna Axberg, tfn 040-1826119, susanna.axberg@varha.fi
Att lämna in ansökan: Ansökan lämnas in via den elektroniska ansökningsblanketten.
browser-warning-description