Projektiasiantuntija, Pohjois-Savon pelastuslaitos

Ansök senast  31.10.2024 12:00

Etsimme projektiasiantuntijaa Pohjois-Savon hyvinvointialueelle Pohjois-Savon pelastuslaitoksen henkilökunnan sisäisen koulutuksen kehittämishankkeeseen ajalle 1.12.2024 - 31.12.2025.

Pohjois-Savon pelastuslaitos tuottaa maakunnan ihmisille, yrityksille ja muille yhteisöille korkeatasoiset pelastustoimen palvelut ehkäisemällä ennakkoon onnettomuuksia ja antamalla onnettomuustilanteissa nopeaa ja ammattitaitoista apua kaikissa olosuhteissa. Pohjois-Savon pelastuslaitos on sitoutunut pelastusalan yhteisiin arvoihin: inhimillisesti, ammatillisesti, luotettavasti.

Etsimme projektiasiantuntijaa Pohjois-Savon hyvinvointialueelle Pohjois-Savon pelastuslaitoksen henkilökunnan sisäisen koulutuksen kehittämishankkeeseen ajalle 1.12.2024 - 31.12.2025.

Projektiasiantuntijan tehtävänä on laatia yhdessä pelastuslaitoksen henkilökunnan kanssa pelastustoimintaan osallistuvan henkilökunnan sisäisen koulutuksen suunnitelma, joka sisältää pelastushenkilökunnan koulutussuunnitelman ja lakisääteisten harjoitteiden toteuttamisen kokonaiskoordinaation, kansainväliseen pelastustoimintaan osallistumisen, henkilökunnan koulutusrekisterin sekä koulutuksien toteuttamisesta muodostuvien kustannuksien seurannan. Koulutussuunnitelman laadinta sisältää päätoimisen (I-vaihe) ja sivutoimisen henkilökunnan koulutussuunnitelman laadintakokonaisuudet (II-vaihe). Pelastustoimintaan sisältyvän sisäisen koulutussuunnitelman laadinta voidaan tarvittaessa jakaa soveltuvin osin myös osaprojekteihin.

Taustalla on palvelutasopäätöksen 2023-2027 sisältökirjaukset sekä työnantaja- ja työturvallisuuden vastuut sekä velvoitteet. Pohjois-Savon pelastustoimen palvelutasopäätös 2023-2027 sisältää Pelastustoiminnan henkilövoimavarojen osaamisen ylläpidon ja kehittämisen pääperiaatteet (kohta 4.2.2.4).

Pohjois-Savon pelastuslaitos on velvollinen huolehtimaan työntekijöiden turvallisuudesta ja terveydestä työssä (TTurvL 8 §). Savu-, kemikaali-, vesisukellus ja pintapelastus sisältää vaaroja sekä haittoja ja työstä saattaa aiheutua erityistä tapaturman tai sairastumisen vaaraa. Tällaista työtä saa tehdä vain siihen pätevä ja henkilökohtaisten edellytystensä puolesta työhön soveltuva työntekijä (TTurvL 11§) Pelastustoimintaan osallistuvan henkilökunnan kelpoisuuksista säädetään Pelastuslaki 370/2011 sekä Valtioneuvoston asetus pelastustoimesta 407/2011. Kelpoisuutta täydentävinä ja tarkentavia ohjeita ovat mm. Ohje pelastustoimen sukellus- ja pintapelastustoimintaan 28/2023 SM, Putoamisvaarallisella alueella työskentely pelastustoimessa 6/2021 SM ja Pelastushenkilöstön työterveysseuranta - Yhteistyö ja käytännöt 2020 Työterveyslaitos.

Projektiasiantuntijan kelpoisuusvaatimuksena on pelastuslaki (379/2011) 57 § ja valtioneuvoston asetus pelastustoimesta (407/2011) 6 §:ssä määritellyn mukainen päällystön kelpoisuus sekä vähintään B-luokan ajokortti. Tehtävän erityispiirteiden mukaisesti tehtävässä arvostetaan Asetus opetustoimen henkilöstön kelpoisuusvaatimuksista 986/1998, LUKU 5 määriteltyä ammatillisen opettajan kelpoisuutta.

Odotamme projektiasiantuntijalta innovatiivista ja kehittävää työotetta sekä elinikäisen oppimisen ja ammatillisen kasvun ymmärtämistä kiinteänä osana työelämää.

Tarjoamme Sinulle hyvän perehdytyksen, etätyömahdollisuuden, koulutusmahdollisuudet sekä ammattitaitoiset työkaverit mukavassa moniammatillisessa työyhteisössä. Lisäksi työntukena on myös Epassi-etuus (liikunta, kulttuuri, hyvinvointi).

Palkkaus tehtävässä on 4082,26 €/kk. Tehtävää täytettäessä käytetään koeaikaa.


Läs mer

https://pelastustoimi.fi/pohjois-savo
https://pelastustoimi.fi/pohjois-savo

Kontaktuppgifter

Pelastuspäällikkö Juha Kärkkäinen, p. 044 717 4569, juha.karkkainen@pshyvinvointialue.fi

Sök nu!

Organisationer jobb

Arbetsgivare Pohjois-Savon hyvinvointialue tarjoaa pelastustoimen, sosiaalihuollon ja terveydenhuollon palvelut Pohjois-Savon jokaiselle asukkaalle. Kuopion yliopistollinen sairaala tarjoaa erikoissairaanhoitoa ja vastaa noin miljoonan suomalaisen vaativasta erikoissairaanhoidosta Itäisellä yhteistyöalueella. Meitä on jo lähes 13 000 hyvinvointialueen ammattilaista, tule mukaan rakentamaan huomisen hyvinvointia Pohjois-Savoon! Läs om arbetsgivare