Paloesimies, Kolari-Muonio-Enontekiö-Kittilä

Ansök senast  3.1.2025 15:00

Kuuluuko harrastuksiisi luonnossa liikkuminen, metsästys, kalastus tai onko luonto muuten lähellä sydäntäsi? Jos Lappi on ollut joskus ajatuksissasi, miksi et tarttuisi nyt mahdollisuuteen? Tervetuloa töihin Lapin pelastuslaitokselle - Suomen huipulle!

Lapin pelastuslaitos on pinta-alaltaan Suomen suurin pelastuslaitos. Toimintaympäristöömme kuuluu merialueita, suurteollisuutta, vilkkaita tunturikeskuksia, kaupunkeja ja erämaata.

Haemme Lapin Läntiselle pelastusalueelle kolmea paloesimiestä.
Viroista kaksi sijoittuu Muonion pelastusasemaryhmään (Kolari-Muonio-Enontekiö), jossa virkojen ensisijaiset sijoituspaikat ovat Kolarin pelastusasema ja Muonion pelastusasema.
Yksi virka sijoittuu Kittilän pelastusasemaryhmään.

Muonion pelastusasemaryhmään kuuluu Kolarin, Muonion ja Enontekiön kunnat. Pelastusasemia on seitsemän kappaletta, joista neljässä pääsääntöisesti tehdään 24 h:n työvuorot. Suomen suurimpiin lukeutuva matkailukeskus (Ylläs ja Ylläsjärvi) sijaitsevat Äkäslompolossa ja Ylläsjärvellä Kolarin kunnan alueella, Äkäslompolossa sijaitsee Ylläksen uusi pelastusasema. Ylläsjärvelle on myös valmistunut v. 2024 uudet pelastustoimen tilat. Vakinaisen henkilöstön tavoitevahvuus on kahdeksan virkaa ja kaksi toimihenkilöä (kalustonhoitajat). Sopimuspalokuntia Muonion pelastusasemaryhmässä on neljä.

Kittilän pelastusasemaryhmään kuluu Kittilän kunnan alue, pelastusasemia on kolme kappaletta, joista kahdessa tehdään 24 h:n työvuorot. Vakinaisen henkilöstön tavoitevahvuus on yhdeksän virkaa ja yksi toimihenkilö (kalustonhoitaja), sopimuspalokuntia on yksi. Kittilän Sirkan kylässä sijaitsee Suomen vilkkain matkailukeskus Levi. Euroopan suurin kultakaivos Suurikuusikko sijaitsee Kittilän kunnan alueella Kiistalan kylässä. Kittilän lentoasema kuuluu Suomen vilkkaimpiin lentoasemiin, josta on hyvät suorat lentoyhteydet kotimaahan ja Euroopan eri kohteisiin.

Paloesimiehen työnkuva on monipuolinen ja pitää sisällään mm. pelastusasemaryhmän työvuorosuunnittelua, päätoimisen ja sopimushenkilöstön työvuoro- ja viikkokoulutuksien järjestämistä sekä niiden suunnittelua. Toimit myös pelastusaseman asemamestarin sijaisena hänen poissa ollessaan. Lisäksi paloesimies suunnittelee ja kehittää pelastusaseman ja pelastusasemaryhmän uusia toimintamalleja yhdessä asemamestarin ja pelastusasemaryhmän palomestarin kanssa.
Tehtävänä on toimia pelastusasemaryhmän päivystävänä ryhmänjohtajana (P5X) sekä tilannepaikan johtajana, sekä muut pelastusasemaryhmän ja pelastusalueen tehtävät ja erikseen sovittavat vastuualueet. Tehtäviin kuuluu myös turvallisuusviestintää eri kohderyhmille.

Tarjoamme:
- Mahdollisuuden vaikuttaa työnkuvaasi omien vahvuuksiesi, mielenkiintosi sekä osaamisen mukaisesti.
- Käyttöösi polkupyöräedun, Smartum- liikunta-, hyvinvointi- ja kulttuuriedun sekä vuokrattavat lomamajat.

Tehtävän kelpoisuusehdot:
- Valtioneuvosten asetuksen 407/2011, 6 § 2 mom. mukainen kelpoisuus.
- BC-luokan ajokortti.
- Pelastustoimikelpoisuustaso 1 ja firefit- indeksi 3.

PEKE, MAPITARE ja PRONTO -järjestelmien tuntemus voidaan katsoa eduksi.

Työaika on poikkeusluvan mukainen työaika. Palkkaus määräytyy paikallissopimuksen mukaan (kokonaispalkkaus).
Valinnassa noudatetaan kuuden (6) kuukauden koeaikaa. Virkaan valitun on ennen tehtävän vastaanottamista esitettävä hyväksyttävä lääkärintodistus terveydentilastaan ja annettava suostumus suppeaan turvallisuusselvitykseen.

Tule huippuhommiin Suomi-neidon kainaloon, ja kokemaan Lapin neljä vuodenaikaa sekä aistimaan kiireetön ja rehti lappilainen elämäntapa.
Hae huippuhommiin sähköisesti Kuntarekry -sivuston kautta 3.1.2025 klo 15:00 mennessä! Viran vastaanotto sopimuksen mukaan mutta viimeistään 1.3.2025 lähtien.


Läs mer

https://lapha.fi
http://www.lapinpelastuslaitos.fi/

Kontaktuppgifter

Muonion pelastusasemaryhmä (Kolari-Muonio-Enontekiö):

Palomestari Topias Kangastie, puh. 040 6462438

topias.kangastie@lapha.fi

Kittilän pelastusasemaryhmä (Kittilä):

Palomestari Jorma Ojala, puh. 0400 393519

jorma.ojala@lapha.fi

Pekka Väliheikki

Palopäällikkö, puh. 040 5948076

pekka.valiheikki@lapha.fi

Sök nu!

Organisationer jobb

Arbetsgivare Lapin hyvinvointialue Lapin hyvinvointialueen toiminta jakautuu viiteen eri toimialaan: sosiaalipalvelut, terveyspalvelut, pelastuspalvelut, hallinto- ja tukipalvelut sekä kehittämis- ja strategiapalvelut. Hyvinvointialueemme on maantieteellisesti Suomen laajin ja pohjoisin; toimimme 17 kunnan (Enontekiö, Inari, Keminmaa, Kittilä, Kolari, Muonio, Pelkosenniemi, Pello, Posio, Ranua, Salla, Savukoski, Simo, Sodankylä, Tervola, Utsjoki, Ylitornio) ja neljän kaupungin (Kemi, Kemijärvi, Tornio, Rovaniemi) alueella. Meillä työskentelee lähes 8000 sote- ja pelastusalan ammattilaista. Palvelemme noin 179 000 asukasta sekä Lapin matkailijoita. Meillä voit käyttää neljää kieltä; suomi, pohjoissaame, inarinsaame ja koltansaame. Maakuntaamme leimaavat hyvä yhteishenki, pitkät välimatkat, tiivis rajayhteistyö Ruotsin ja Norjan kanssa sekä monipuolinen elinkeinorakenne. Lapista löydät henkeäsalpaavan luonnon sekä urbaanin elämän sykkeen. Harrastusmahdollisuudet ovat monipuoliset, ja voit nauttia vuodenaikojen tuomasta vaihtelusta: yöttömästä yöstä sekä lumisesta talvesta. Kuuntele sydämesi ääntä ja löydä juuri sinulle sopiva työpaikka! Tutustu hyvinvointialueeseemme: www.lapha.fi #LapinHyvinvointialue #RakkauestaLappiin #huippuhommissa #parhaattyökaverit #parhaatasiakkaat #hyvinvointialue #Lappi Seuraa meitä somessa: facebook.com/lapinhyvinvointialue | YouTube @lapinhyvinvointialue | Linkedin @Lapin hyvinvointialue | Twitter @Lapinhyvinvoint Läs om arbetsgivare