Länsi-Uudenmaan museo toimii arkeologisen kulttuuriperinnön asiantuntijana alueella, joka kattaa kahdeksan kaupunkia ja kuntaa Länsi-Uudellamaalla.
Arkeologimme ottaa yhteistyössä museon rakennustutkijan kanssa lausunnoin kantaa maan- ja metsänkäyttöhankkeisiin, osallistuu viranomaisneuvotteluihin sekä tekee kohteiden maastotarkastuksia ja valvontaa. Museomme arkeologit antavat ohjausta ja neuvontaa arkeologiseen kulttuuriperintöön liittyvissä kysymyksissä kaupungeille, kunnille, yrityksille, konsulteille sekä yksityishenkilöille. Adoptoi Monumentti -toiminnan myötä olemme yhteydessä yhdistyksiin, olemme toteuttaneet arkeologiaan ja metallinetsintään liittyvää koulutusta yleisölle sekä järjestäneet arkeologiaan liittyviä yleisöseminaareja. Museo ohjaa ja valvoo valtion myöntämien muinaisjäännösalueiden hoitoavustusten käyttöä.
Länsi-Uudenmaan museon arkeologina otat kantaa maan- ja metsänkäyttöhankkeisiin kirjoittamalla lausuntoja sekä ruotsiksi että suomeksi. Käsittelet ILPPARI-ilmoituksia ja teet kohteiden maastotarkastuksia. Päivittäisessä työssäsi käytät Museoviraston muinaisjäännösrekisteriä ja museon omaa kulttuuriympäristötiedon hallintaohjelmaa MIPiä, jossa olevia tietoja myös täydennät ja ylläpidät. Toimit päivittäin yhteistyössä museon toisen arkeologin kanssa ja osallistut museon alueellisen tiimin työhön sekä tarvittaessa myös museon muuhun työhön.
Tehtävän kelpoisuusvaatimuksena on ylempi korkeakoulututkinto pääaineena arkeologia. Työn menestykselliseen hoitamiseen vaaditaan erinomaista osaamista yhdestä kotimaisesta kielestä ja hyvää osaamista toisesta, alan vaatimaa tietoteknistä osaamista sekä Länsi-Uudenmaan arkeologisen kulttuuriperinnön tuntemusta. Ajokortti ja oman auton käyttömahdollisuus ovat edellytyksiä tehtävän hoidolle.
Arvostamme työkokemusta vastaavista asiantuntijatehtävistä sekä GIS-ohjelmistoista ja kokemusta itsenäisestä liikkumisesta maastossa.
Länsi-Uudenmaan museon arkeologina sinun tulee olla järjestelmällinen, joustava ja sinulla tulee olla hyvä stressinsietokyky. Sinulla on verkostoitumistaitoja ja kykyä itsensä johtamiseen sekä kokemusta ILPPARISTA ja MIPistä tai muiden kulttuuriympäristöntiedonhallintajärjestelmien käytöstä.
Arkeologin tehtävä on vakinainen. Työhön voi sisältyä tarvittaessa sekä ilta- että viikonlopputyötä. Koeaika 6 kk.
Palkkaus KVTES, tehtäväkohtainen palkka 3443,31 €. Työaika on virastotyöaika 36,25 h/viikko. Tarjoamme lounas-, liikunta-, kulttuuri- ja hyvinvointietuja (ePassi). Raaseporin kaupunki on savuton työpaikka. Tehtävään valitun on ennen työn aloittamista esitettävä hyväksyttävä todistus terveydentilastaan.
Lisätietoja
Lisätiedot
- https://www.kuntarekry.fi/fi/tyopaikat/arkeologi-629796/
- Raseborg stad, Bildningssektorn, Fritidsavdelningen, Muséer
- KokoaikatyöTyöpaikkaVakinainenTyösuhdeOsittainen etätyömahdollisuus
- 629796
- 1.2.2025 tai sopimuksen mukaan
- KVTES, tehtäväkohtainen palkka 3443,31 €
- 19.11.2024 13:00 - 15.12.2024 23:59
- Opetus- ja kulttuurialaKulttuuri- ja museoalaUusimaaHankoInkooKarkkilaKirkkonummiLohjaRaaseporiSiuntioVihtiKunta
Koskien työpaikkaa yleisesti: Museonjohtaja Lassi Patokorpi, 019-2892501 (puhelinaika: 16.12.2024 klo 13-13.30). Muina aikoina s-posti: lassi.patokorpi@raseborg.fi
Koskien arkeologin tehtävää: Tutkija Lotta Friberg, 019-2892505 (puhelinaika 25.11 klo 9-10 ja 10.12 klo 10-11). Muina aikoina s-posti: lotta.friberg@raseborg.fi
Onko tuleva työpaikkasi Länsi-Uudenmaan museo? Länsi-Uudenmaan museo on vuodesta 2020 lähtien toiminut alueellisena vastuumuseona, toiminta-alueemme kattaa seuraavat kunnat ja kaupungit: Hanko, Inkoo, Karkkila, Kirkkonummi, Lohja, Raasepori, Siuntio ja Vihti. Länsi-Uudenmaan museo vastaa alueellaan museotoiminnan edistämistehtävästä ja toimii asiantuntijana rakennetun kulttuuriympäristön ja arkeologisen kulttuuriperinnön kysymyksissä. Museon alueelliseen tiimiin kuuluu kaksi arkeologia, rakennustutkija, korjausrakentamisen asiantuntija ja tutkija.
Länsi-Uudenmaan museo on osa Raaseporin kaupungin organisaatiota. Museotoimessa työskentelee 25 vakituista työntekijää. Raaseporin kaupunki sijaitsee Helsingin ja Turun puolivälissä, hyvien asumismahdollisuuksien ja kulkuyhteyksien päässä. Kaupungissa on noin 28 000 asukasta, joista 65 prosenttia puhuu äidinkielenään ruotsia ja 31,5 prosenttia suomea. Raasepori on savuton kaupunki.
Sijainti
Teollisuuskatu 8
10600 Tammisaari
Muut tehtävään liittyvät tiedot