Sosiaalityöntekijän sijaisuus sosiaali- ja kriisipäivystykseen Kuopioon

Hakuaika päättyy  22.5.2024 12:00

Haemme sosiaalityöntekijän sijaista vahvistamaan sosiaalipäivystyksemme tiimiä. Jos olet valmis työskentelemään kiireellisissä ja muuttuvissa tilanteissa, ja näkemään sosiaalityön merkityksen kiireellisissä tilanteissa, saatat olla etsimämme henkilö!

Pohjois-Savon sosiaali- ja kriisipäivystys hakee nyt joukkoonsa sosiaalityöntekijää vuorotteluvapaan sijaisuuteen ajalle 15.7.-31.12.2024.

Keitä me olemme?
Pohjois-Savon sosiaali- ja kriisipäivystys toimii hyvinvointialueen laajuisena, lakisääteisenä palveluna, joka palvelee sosiaalipäivystyksellisissä asioissa ja vastaa akuuttiin psykososiaaliseen tukeen ja kriisityöhön 24/7- mallilla, vuoden jokaisena päivänä. Sosiaali- ja kriisipäivystyksen toiminnalla turvataan kiireellinen ja välttämätön apu kaikille väestöryhmille sosiaalisissa kriisi- ja hätätilanteissa.

Pohjois-Savon sosiaali- ja kriisipäivystys on hätäkeskusvälitteisenä toimiva yksikkö, jossa työpäivät vaihtelevat. Sosiaali- ja kriisipäivystyksessä työskennellään pääasiassa 12 tunnin vuoroissa, ympäri vuorokauden. Työvuorot ajoittuvat klo 7:00-19:00 ja 19:00-7:00 sekä painotettuna arkisin ja viikonloppuisin klo 10- 24 välillä.

Sosiaali- ja kriisipäivystyksessä työskentelee yhdeksän sosiaalityöntekijää ja kolme sosiaaliohjaajaa sekä johtava sosiaalityöntekijä. Työskentely perustuu työparityöhön, mutta työ edellyttää myös kykyä itsenäiseen työskentelyyn, arviointiin ja päätöksentekoon. Työ on liikkuvaa ja yksiköllä on käytettävissään auto, joten työtehtävästä suoriutumisessa tarvitaan B-ajokorttia.

Millaiseen työhön etsimme tekijää?
Sosiaalityöntekijän tehtäviin kuuluvat mm. psykososiaalinen tuki akuuteissa kriisitilanteissa, päivystystilanteissa kriisissä olevan asiakkaan avun ja palveluiden tarpeen arviointi, asiakkaalle välittömästi tarvittavien tukitoimien ja palveluiden turvaaminen, viranomaispäätöksiin liittyvä arviointi sekä päätösten tekeminen ja toimeenpano mm. lastensuojeluun liittyvissä asioissa. Tehtäviin kuuluvat myös akuutin toimeentulotuen arviointi ja päätösten teko.

Mitä tarjoamme työntekijöillemme?
Sosiaali- ja kriisipäivystys tarjoaa kehittämismyönteisen ja erittäin kokeneen työyhteisön, jossa jokaisen ammattitaitoa ja osaamista arvostetaan. Työ itsessään tarjoaa vaihtelevuutta ja moninaisia tilanteita, joissa toiminta perustuu juuri sen hetkiseen tilanteeseen ja tarpeeseen. Sosiaali- ja kriisipäivystys on yksikkö, jossa työskentelet moniviranomaisyhteistyössä, useiden eri toimijoiden kanssa.

Mitä odotamme työtekijöiltämme?
Työ pohjautuu ratkaisukeskeisyyteen ja vaatii aktiivista työotetta, paineensietokykyä, organisointikykyä ja ennen kaikkea kykyä reagoida tarpeenmukaisesti kiireellisissä ja paineistetuissa tilanteissa. Kriisityön koulutus ja osaaminen on eduksi työssä. Eduksi on myös kyky ja osaaminen kohdata ihminen traumaattisissa ja järkyttävissä tilanteissa.

Työn menestyksellinen hoitaminen edellyttää kokemusta ja tietämystä sosiaalipalveluista, erityisesti lastensuojelusta sekä laajaa tuntemusta sosiaalihuollon toteuttamiseen liittyvästä lainsäädännöstä. Arvostamme työntekijöissämme avoimuutta ja yhteistyökykyä, nopeissa ja haastavissakin tilanteissa.

Sosiaali- ja kriisipäivystyksessä työskennellään pääsääntöisesti työparityönä. Työssä tarvitaan taitoa ja kykyä itsenäiseen ja työpariuteen perustuvaan arviointiin ja ratkaisujen tekoon. Työn menestyksellinen hoitaminen edellyttää sosiaalihuollon asiakastietojen kirjaamisen taitoja, sekä taitoa päätösten valmisteluun ja/tai tekemiseen koulutuksen mukaisesti sekä asiakastietojärjestelmien käyttötaitoa.

Kelpoisuusehdot:
Sosiaalityöntekijän viransijaisuuden Kelpoisuusehtona on sosiaalityöntekijän pätevyys (Laki sosiaalihuollon ammattihenkilöstä 817/2015 7§.) Ammattipätevyys tulee olla tarkistettavissa JulkiTerhikistä / Suosikista.

Valitun on ennen viran vastaanottamista esitettävä rikostaustaote (laki lasten kanssa työskentelevien rikostaustan selvittämisestä 504/2002) sekä hyväksyttävä selvitys terveydentilastaan ja todistus huumausainetestistä. Valitulle henkilölle tullaan tekemään turvallisuusselvitys.


Vuorotteluvapaan sijaisuuden kriteerit:
Vuorotteluvapaan sijaiseksi voidaan palkata ainoastaan TE-toimistossa työttömänä työnhakijana oleva henkilö. Sijaisen tulee täyttää vähintään yksi seuraavista ehdoista:
- hän on ollut työttömänä työnhakijana TE-toimistossa yhdenjaksoisesti tai osissa vähintään 90 kalenteripäivää sijaisuutta edeltäneiden 14 kuukauden aikana
- hän on alle 30-vuotias, jonka ammatti- tai korkeakoulututkinnosta on kulunut alle vuosi
- hän on vuorotteluvapaasijaisuuden alkaessa alle 25-vuotias tai yli 55-vuotias.
Vuorotteluvapaan sijaisen kriteerit löytyvät TE-palveluiden sivuilta: Vuorotteluvapaa-TE-palvelut
  
Viransijaisuudessa käytetään koeaikaa, joka on puolet sijaisuuden pituudesta.

Teemme työtä toimivan Pohjois-Savon hyvinvointialueen puolesta. Sosiaalialalla, terveydenhuollossa ja pelastustoimessa. Joka paikassa, joka päivä. Olet tervetullut työhön Pohjois-Savon hyvinvointialueelle!


Lisätietoja

https://pshyvinvointialue.fi/toihin-meille
https://www.kuntarekry.fi/fi/tyonantajat/pohjois-savon-hyvinvointialue/sosiaaliala/

Yhteystiedot

Palveluesihenkilö Katja Tarkiainen

p.044 4610641

katja.tarkiainen@pshyvinvointialue.fi

Johtava sosiaalityöntekijä Anne-Maria Kolari

p. 044 718 3660

anne-maria.kolari@pshyvinvointialue.fi

Hae työpaikkaa

Kaikki organisaation avoimet työpaikat

Työnantaja Pohjois-Savon hyvinvointialue tarjoaa pelastustoimen, sosiaalihuollon ja terveydenhuollon palvelut Pohjois-Savon jokaiselle asukkaalle. Kuopion yliopistollinen sairaala tarjoaa erikoissairaanhoitoa ja vastaa noin miljoonan suomalaisen vaativasta erikoissairaanhoidosta Itäisellä yhteistyöalueella. Meitä on jo lähes 13 000 hyvinvointialueen ammattilaista, tule mukaan rakentamaan huomisen hyvinvointia Pohjois-Savoon! Tutustu työnantajaan

Kuntarekryn somekanavissa jaetaan avoimia työpaikkoja ja hyödyllisiä työnhakuvinkkejä. Ota @kuntarekry seurantaan Facebookissa, Instagramissa, LinkedInissä, X:ssä ja TikTokissa!