Hakuaika päättyy
Etsimme joukkoomme innokkaita sosiaalityön opiskelijoita, jotka ovat kiinnostuneita kehittämään osaamistaan käytännön harjoitteluiden kautta!
Etelä-Karjalan hyvinvointialue tarjoaa useita harjoittelupaikkoja eri työyksiköissämme keväälle 2025. Kaikkia kevään sosiaalityön opiskelijoille tarkoitettuja harjoittelupaikkojamme voit hakea tämän hakulomakkeen kautta.
SOSIAALITYÖN OPISKELIJOIDEN VAPAAT HARJOITTELUPAIKAT ETELÄ-KARJALAN HYVINVOINTIALUEELLA KEVÄÄLLE 2025:
- Lastensuojelun avopalvelut (Lappeenranta 2 paikkaa):
Lastensuojelun avopalveluissa harjoittelija pääsee oppimaan lastensuojelun avopalveluiden prosessia aina lastensuojeluilmoitusten käsittelystä palvelutarpeen arvioon ja edelleen avopalveluiden tukitoimien toteuttamiseen systeemisellä työotteella yhdessä perheen ja yhteistyökumppaneiden kanssa.
- Sijaishuolto (Lappeenranta, 1 paikka):
Sijaishuollossa harjoittelija tutustuu huostaanotettujen lasten sosiaalityöntekijän moninaisiin työtehtäviin. Harjoittelija päääsee tutustumaan lapsen asioista vastaavan sosiaalityöntekijän roolini ja vastuuseen sekä millaista työnteko on lapsen, vanhempien ja sijaishuoltopaikan sekä muiden yhteistyötahojen kanssa. Sijaishuollossa pääsee tutustumaan myös systeemiseen työtapaan.
- Lapsiperhesosiaalityö (Lappeenranta, 2 paikkaa):
Lapsiperhesosiaalityössä on kaksi yksikköä, Imatralla ja Lappeenrannassa. Yksiköissä toimii sosiaalityöntekijöiden lisäksi erityisohjaajia ja perheohjaajia. Tarjoamme perhetyötä, tukisuhteita lapsille ja nuorille sekä sosiaalityötä ja -ohjausta. Meillä sosiaalityöntekijän työ käsittää suurimmaksi osaksi palvelutarpeen arvioita, asiakassosiaalityötä, verkostoyhteistyötä sekä muuta asiantuntijatyötä.
- Nuorten aikuisten sosiaalityö (1 paikka):
Nuorten aikuisten sosiaalityössä pääset oppimaan nuorten aikuisten parissa tehtävästä sosiaalityöstä systeemisellä ja suhteita luovalla työtavalla. Sosiaalityöntekijän työ yksikössämme sisältää palvelutarpeen arviointia, suunnitelmallista sosiaalityötä, jälkihuollon sosiaalityötä sekä erilaisissa verkostoissa toimimista. Työpiste sijaitsee Lappeenrannassa, mutta tehtäväkenttää on koko Etelä-Karjalan alue.
- Aikuissosiaalityö (Lappeenranta, 1 paikka):
Meillä harjoittelija pääsee tutustumaan aikuissosiaalityön monipuoliseen toimintakenttään monialaisessa työympäristössä. Asiakkaita tuetaan ja ohjataan taloudellisissa vaikeuksissa ja elämänhallintaan sekä asumiseen liittyvissä asioissa. Harjoittelija pääsee olemaan mukana sosiaaliturvaetuuksiin ja sosiaalipalveluihin liittyvässä ohjauksessa ja neuvonnassa, ja tutustumaan päätöksiin täydentävästä ja ennaltaehkäisevästä toimeentulotuesta. Harjoittelija voi myös osallistua palvelutarpeen arviointeihin ja olla tukemassa asiakkaita arjen sujuvuuden saavuttamisessa, hyvinvoinnin lisäämisessä sekä asiakkuuden ja sosiaalipalveluiden yksilöllisessä järjestämisessä.
- Vammaispalvelut (Lappeenranta, 2 paikkaa):
Vammaispalveluissa harjoittelija pääsee tutustumaan sosiaalityöntekijöidemme työtehtäviin, joihin kuuluu palveluntarpeen arviointi, asiakassuunnitelmien laatiminen ja tukitoimien järjestäminen yksilöiden tarpeiden mukaisesti. Sosiaalityöntekijä toimii yhteistyössä asiakkaan, hänen perheensä ja muiden ammattilaisten kanssa varmistaakseen kokonaisvaltaisen ja yksilöllisen tuen vammaispalvelujen piirissä oleville henkilöille. Työn tavoitteena on edistää asiakkaan itsenäistä elämää ja osallisuutta yhteiskunnassa.
- Ikääntyneiden sosiaalityö, Asiakasohjausyksikkö Sujuva (Lappeenranta tai Imatra, 1 paikka):
Iäkkäiden sosiaalityö sisältää palvelutarpeen arviointia ja palveluiden järjestämistä sekä asiakassuunnitelmien tekemistä. Ikääntyneiden sosiaalityö on osa moniammatillista asiakasohjausta, työn jaollisesti sosiaalistyöhön ohjautuvat erityisen tuen tarpeessa olevat iäkkäät asiakkaat. Meillä on tehtävänä myös ikääntyneiden harkinnanvarainen ja täydentävä toimeentulotuki sekä välitystiliasiakkaiden asioiden hoito.
Lähetä meille hakemuksesi Kuntarekryn kautta, kerro meille itsestäsi ja siitä, millaisista harjoittelupaikoista sie oisit kiinnostunut. Hakemuksesi lähetyksen jälkeen otamme sinuun yhteyttä parin arkipäivän sisällä ja kerromme hakuprosessin etenemisestä.
Tehtävässä edellytetään tartuntatautilain 48 §:n mukaista rokotussuojaa. Hyvinvointialueella on käytössä infektioturvallisuuskyselylomake. Kysely tehdään kaikille potilastyöhön tai potilastyön harjoitteluun tuleville. Käy tutustumassa lomakkeeseen tästä linkistä: https://www.ekhva.fi/Kyselyt
Kysymyksiä? Ota rohkeasti yhteyttä osoitteeseen opiskelijat@ekhva.fi tai soita meille numeroon 040 187 3217
Käyttämäsi selain ei ole enää tuettu. Sivusto saattaa toimia käyttämälläsi selaimella kummallisesti. Voit halutessasi jatkaa käyttöä tai kokeilla toista selainta.