Sairaalafyysikko - Etelä-Savon sosiaali- ja terveyspalvelujen ky.

ESSOTE hakee sairaalafyysikkoa toistaiseksi voimassa olevaan virkaan 1.10.2019 alkaen tai sopimuksen mukaan.

Sairaalafyysikko toimii potilaiden sairauksien ennaltaehkäisyssä, diagnosoinnissa ja hoitamisessa yhteistyössä lääketieteen ammattilaisten kanssa soveltaen ja kehittäen lääketieteellistä tekniikkaa. Fyysikot ovat myös usein linkkinä tutkimus- ja hoitoyksiköiden, tietohallinnon ja teknisten palveluiden välillä. Sairaalafyysikko vastaa yhdessä ylifyysikon kanssa erikoistuvan fyysikon koulutuksesta. Yleisimpiä tehtäviämme ovat:

Tutkimus- ja hoitomenetelmien kehittäminen.
Tutkimus- ja hoitotoimenpiteisiin osallistuminen.
Laadunvalvonta.
Laitteiden ja ohjelmistojen hankintaprosessit.
Säteilyturvallisuudesta vastaaminen.
Henkilöstön kouluttaminen.
Tieteellinen tutkimustyö.

Mikkelissä toimimme isotooppilääketieteen, kliinisen fysiologian, kliinisen neurofysiologian ja radiologian erikoisaloilla. Me fyysikot olemme myös usein linkkinä tutkimus- ja hoitoyksiköiden, tietohallinnon ja teknisten palveluiden välillä. Sairaalafyysikko vastaa yhdessä ylifyysikon kanssa lääketieteellisen fysiikan palveluiden järjestämisestä, tuottamisesta ja erikoistuvan fyysikon koulutuksesta.

Kuvantamisyksikön laitekanta on nykyaikainen ja monipuolinen Mikkelissä. Samoin tutkimusvalikoima. CT-laitteita, MRI, ultraäänilaitteita, läpivalaisulaitteita, KKTT, SPECT/CT jne. Perinteisten fyysikoiden toimien lisäksi meillä on tietojärjestelmien ylläpitoa ja konsultointia (PACS, RIS, Hermes, IBC, fysiologian ja neurofysiologian ohjelmistoja muiden muassa). Tällä hetkellä kuvantamisen laitteiden ja laitteisiin liittyvät lisähankinnat ovat pitkälti fyysikoiden vastuulla. Tässä yhteistyö radiologien, röntgenhoitajien, kliinikoiden, hankintakeskuksen, kliinikoiden, viranomaisten ja useiden muiden tahojen kanssa on keskeistä. Siksi myös hyviä vuorovaikutustaitoja tarvitaan jatkuvasti. Suomeksi ja välillä ulkomaan kielillä - lähinnä englanninkielellä.

Savonlinnan keskussairaalan lain vaatimat fyysikkopalvelut ja vastuut on tuotettu Mikkelin toimesta vuodesta 2004 alkaen. Palveluun sisältyy vaativa erikoissairaanhoidon kuvantaminen ja isotooppilääketiede. Laajuudeltaan toiminta SOSTERI:ssa vastaa Mikkelin keskussairaalan toimintaa. Työ vaatii matkustamista Savonlinnaan ja ympäristökuntien toimipisteisiin.

Edellä mainittujen tehtävien lisäksi teemme jatkuvasti tieteellistä tutkimustyötä parantaaksemme alueemme potilaiden tutkimus- ja hoitomenetelmiä. Mikkeli on ollut yli 20 vuotta sairaaloiden välisten vertailututkimusten junailija ja toteuttaja. Tähän pyritään myös tulevaisuudessa.

Hakuaika päättyy klo 15.00 viimeisenä hakupäivänä. Hakemukset toimitetaan ensisijaisesti sähköisellä lomakkeella työpaikkailmoituksen alareunassa olevasta hae työpaikkaa - linkistä tai te-palvelut.fi sivustolla näkyvän linkin kautta. Hakemukseen tulee liittää pdf-tiedostona haettavaan tehtävään kelpoisuuden osoittava tutkintotodistus. Ulkomailla suoritetuista tutkinnoista ja työtodistuksista tulee olla viralliset suomenkieliset käännökset. Palvelussuhteessa noudatetaan koeaikaa. Ennen valinnan vahvistamista tulee valitun esittää vaadittavat todistukset terveydentilastaan. Tehtävässä edellytetään tartuntatautilain 48 §:n edellyttämää rokotussuojaa.

Ylifyysikko, dosentti Jari Heikkinen, puh. 044 351 2452, jari.heikkinen@essote.fi.
Käytämme sähköistä viestintää rekrytointiprosessin eri vaiheissa.
Hakemuksen tekniseen täyttämiseen liittyvissä kysymyksissä ohjeita voit kysyä ohjelman pääkäyttäjiltä: Hannele Muhonen, puh. 040 359 7980 tai Maarit Varis, puh. 040 359 7878.
Työpaikkahakemuksen Työkokemus-kohtaan merkitään tällä hetkellä voimassa olevan työsuhteen päättymispäiväksi hakuajan päättymispäivä.

Etelä-Savon sosiaali- ja terveyspalvelujen ky.
Osoite: Porrassalmenkatu 35–37, 50100 Mikkeli

Essote on Etelä-Savon sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä, joka tuottaa Mikkelin, Hirvensalmen, Juvan, Kangasniemen, Mäntyharjun, Pertunmaan ja Puumalan kunnan sosiaali- ja terveyspalvelut sekä erikoissairaanhoidon. Lisäksi kuntayhtymä tuottaa Pieksämäen ja Joroisten erikoissairaanhoidon palvelut.
Tarjoamme kattavasti eri erikoisalojen palveluja ja toimimme opetussairaalana. Meillä on myös mahdollista toimia laaja-alaisesti perusterveydenhuollon sekä sosiaalialan työtehtävissä.
Tuemme työntekijöiden ammatillista kehittymistä koulutuksen ja työnohjauksen avulla. Tarjoamme mielenkiintoisia työtehtäviä osaavassa työyhteisössä ja nykyaikaisessa työympäristössä. Lisäksi tarjoamme työntekijöillemme ePassi-edun (liikunta/ kulttuuri). Ammattilaisia kuntayhtymässä työskentelee yli 3500.
Etelä-Savo sijaitsee hyvien liikenneyhteyksien varrella Saimaan äärellä. Vireästä maakunnasta löytyy monipuoliset harrastusmahdollisuudet. Asuntoja löytyy helposti niin keskustan sykkeestä kuin maaseudun rauhasta. Mikkelin keskussairaala sijaitsee kaupungin keskustassa ja lyhyen kävelymatkan päässä matkakeskuksesta.
Olet lämpimästi tervetullut työskentelemään kanssamme!

Tutustu työnantajaan