Palopäällikkö, virka, tilanne- ja johtokeskus, Oulu

Hakuaika päättyy  22.5.2024 14:30

Haemme Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueelle pelastustoiminnan palvelualueelle palopäällikköä virkaan.

Haemme palopäällikköä johtamaan ja kehittämään pelastustoiminnan palvelualueen tilanne- ja johtokeskuksen vastuualuetta sekä kehittämään pelastustoiminnan palvelualueen toimintaa pelastuslaitoksen strategisten tavoitteiden mukaisesti.

Palopäällikön tehtävät:
- johtaa, koordinoi ja kehittää oman vastuualueensa toimintaa
- vastaa vastuualueensa toiminnallisista tuloksista, resurssien riittävyydestä, toiminnan taloudellisesta ja tehokkaasta toteuttamisesta sekä raportoinnista
- vastaa ko. vastuualueelle sijoittuvasta hyvinvointialueen pelastustoimen tilanne- ja johtokeskuksesta, resurssitoimistosta sekä pelastustoiminnan johtamisen kokonaisuudesta
- koordinoi yhteistoiminta-alueen tilannekuvan ja pelastustoiminnan johtamisen kokonaisuutta

Palopäälliköllä on keskeinen rooli ja vastuu palvelualueen sisäisessä viestinnässä sekä erikseen määriteltyjen palvelualueen kokonaisuuksien kehittämisessä.

Tilanne- ja johtokeskustoiminta laajenee vuoden 2025 alussa kattamaan Pohjois-Suomen yhteistoiminta-alueen. Palopäällikkö toimii pelastustoiminnan palvelualuejohtajan alaisuudessa ja osallistuu palvelualueen johtoryhmän työskentelyyn. Vastuualueella työskentelee noin 20 henkilöä.

Arvostamme pelastustoimen kokonaisuuden monipuolista tuntemusta ja kokemusta muutosjohtamisesta. Kykenet ja haluat rakentaa luontevasti yhteistyötä niin pelastuslaitoksen sisällä kuin ulkoisten sidosryhmien kanssa sekä kykenet perustellusti, ennakkoluulottomasti ja rakentavasti kyseenalaistamaan ja kehittämään vakiintuneitakin toimintamalleja.

Tehtävä edellyttää kokonaisuuksien hallintaa, kokemusta esihenkilötehtävistä, toimintojen kehittämisestä sekä pelastustoimen hallinnon ja talouden osaamista. Tehtävän menestyksellinen hoitaminen vaatii hyviä vuorovaikutus-, yhteistyö- ja viestintätaitoja sekä kykyä itsenäiseen työskentelyyn ja päätöksentekoon.

Kelpoisuusvaatimuksena on pelastustoimesta annetun valtioneuvoston asetuksen (407/2011) 6 §:n 3. kohdan mukainen kelpoisuus. Eduksi katsotaan kokemus esihenkilötehtävistä ja pelastustoiminnan johtamisen tehtävistä. Lisäksi ylempi korkeakoulututkinto voidaan katsoa eduksi.

Palvelussuhteen ehdot määräytyvät HYVTES:n mukaisesti. Säännöllinen työaika on 38,25 h/viikko (yleistyöaika). Etätyön tekeminen on mahdollista erikseen sovittavalla tavalla ja työnantajan kulloinkin voimassa olevien etätyöohjeiden mukaisesti. Tehtävään sisältyy lähtökohtaisesti velvollisuus osallistua vapaamuotoiseen varallaoloon.

Haastatteluun kutsuttavalta tarkistamme alkuperäiset tutkinto- ja työtodistukset.

Luotettavuuden varmistamiseksi tehtävään valittavalle tehdään (valittavan suostumuksella) perusmuotoinen turvallisuusselvitys turvallisuusselvityslain (726/2014) mukaisesti ja esteetön vastaus on palvelussuhteen edellytys. Lisää tietoa turvallisuusselvityksestä löydät Suojelupoliisin sivuilta Turvallisuusselvitykset, Suojelupoliisi (supo.fi).

Noudatamme virkasuhteissa enintään 6 kk koeaikaa.

Henkilöstön rokotussuojan osalta noudatamme työn ja tartuntatautilain edellyttämää rokotussuojaa.


Lisätietoja

http://www.pohde.fi

Yhteystiedot

Lisätietoja antaa pelastustoiminnan palvelualuejohtaja Harri Pyyhtiä, p. 044 429 6005. Sähköposti harri.pyyhtia@pohde.fi

Tehtävään haetaan sähköisellä hakulomakkeella. Hakemuksen pääset täyttämään työpaikkailmoituksen Hae työpaikkaa-linkistä.

Hae työpaikkaa

Kaikki organisaation avoimet työpaikat

Työnantaja Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue vastaa alueen julkisista sosiaali-, terveys- ja pelastuspalveluista 1.1.2023 alkaen. Hyvinvointialueella työskentelevät 18 500 työntekijää tarjoavat asukkaille entistä yhtenäisempiä sosiaali-, terveys- ja pelastusalan palveluita. Alan ammattilaisille tarjoamme tiiviimmän yhteistyöverkoston ja uuden tavan kehittää palveluita. Budjettimme on noin 1,7 miljardia euroa. Tutustu työnantajaan

Kuntarekryn somekanavissa jaetaan avoimia työpaikkoja ja hyödyllisiä työnhakuvinkkejä. Ota @kuntarekry seurantaan Facebookissa, Instagramissa, LinkedInissä, X:ssä ja TikTokissa!