Psykologiksi Pohjois-Savon hyvinvointialueelle

Hyvinvointi alkaa halusta auttaa ja tehdä hyvää. Sen ytimessä ovat osaava henkilöstö ja asukkaiden
yksilöllinen kohtaaminen.

Tervetuloa psykologiksi Pohjois-Savoon!

Meillä Pohjois-Savon hyvinvointialueella tehdään työtä turvallisemman ja terveemmän arjen puolesta, jokaiselle alueemme asukkaalle, yli 248 000 pohjoissavolaiselle lapsista aikuisiin. Lisäksi Kuopion yliopistollinen sairaalamme (KYS) tarjoaa erikoissairaanhoitoa myös Pohjois-Savon ulkopuolelta tuleville potilaille. KYS vastaa noin miljoonan suomalaisen erikoissairaanhoidosta Itä- ja Keski-Suomessa.

Pohjois-Savon hyvinvointialue tarjoaa monipuolisia työmahdollisuuksia psykologeille koko Pohjois-Savon alueella. Meille voit työllistyä vakituisesti tai määräaikaisesti tai meillä voit suorittaa esimerkiksi opintoihin liittyviä harjoitteluja! Alan ammattilaiset, niin pitkän linjan osaajat kuin myös vasta valmistuneet, työllistyvät meille useisiin eri palveluihin.

Tällä hetkellä meillä työskentelee lähes 13 000 eri alojen ammattilaista ja tarvetta on monenlaisille osaajille. Työskentelypaikkoja löytyy 19 eri kunnan alueelta ympäri kaunista Pohjois-Savoa: Iisalmi, Joroinen, Kaavi, Keitele, Kiuruvesi, Kuopio, Lapinlahti, Leppävirta, Pielavesi, Rautalampi, Rautavaara, Siilinjärvi, Sonkajärvi, Suonenjoki, Tervo, Tuusniemi, Varkaus, Vesanto ja Vieremä.

Tällä sivulla pääset tutustumaan Sinun työmahdollisuuksiisi, Pohjois-Savoon ja palveluihimme tarkemmin!

Tutustu Pohjois-Savoon

Pohjois-Savon hyvinvointialue sijaitsee keskellä kauneinta Suomea, järvien ja puhtaan luonnon ympäröimänä.

Pohjois-Savossa on erinomaiset mahdollisuudet työskennellä, kouluttautua ja asua. Alueeltamme löytyvät myös opiskelumahdollisuudet kaikille toimialoillemme.

Tutustu Pohjois-Savon paikkakuntiin ja asuinympäristöihin
Psykologina Pohjois-Savossa

Meillä Pohjois-Savon hyvinvointialueella psykologeilla on mielekkäitä työuria sekä laajat ja monipuoliset etenemismahdollisuudet.

Psykologeja työskentelee koko Pohjois-Savon alueella esimerkiksi Kasvastus- ja perheneuvonnassa, Opiskeluhuollon psykososiaalisissa palveluissa, Sotekeskuksessa sekä Erityispalveluissa Mielenterveys- ja hyvinvointi-palvelussa.

Psykologille peruspalkkamme on 4 607,23 €/kk- 5 079,47 €/k (perustehtävät, tavallista vaatimmat tehtävät, erityisasiantuntija- ja vastuutehtävät). Palkka määräytyy kolmiportaisen palkkamallin mukaan tehtävän/viran vaativuudesta riippuen.

Kelpoisuusehtona psykologin tehtävään/virkaan on laillistetun psykologin pätevyys (laki 559/1994).

Lisäksi me tarjoamme Sinulle

Kilpailukykyisen palkan lisäksi tarjomme sinulle työntueksi muun muassa:

Vaikka psykologin työ on itsenäistä, niin yksin ei tarvitse olla! Pääset osaksi ammattitaitoista moniammatillista työyhteisöä ja työssä Sinulla on tarjolla laajasti kollegiaalista tukea. Meiltä löytyy useista yksiköistä ammatillisiin asioihin tueksi vastaavia psykologeja ja psykologiesihenkilöitä!

Pohjois-Savon hyvinvointialueella psykologeillamme on ympäri maakunnan käytössä myös seuraavia erilaisia työntekoa tukevia käytänteitä (työyksiköstä riippuen):

Lainesairaala - kevät 2024

KYSin Puijon sairaalan kampusalueelle sijoittuva Lainesairaala tarjoaa alueen väestölle laadukkaita erityistason mielenterveyspalveluja. Uusi Lainesairaala keskittää kaikki Kuopion alueen nuorten ja aikuisten erikoissairaanhoidon mielenterveyspalvelut saman katon alle vuonna 2024.

Lainesairaala on alan ammattilaisten ja potilaiden välisiä inhimillisiä kohtaamisia varten.

Tutustu Lainesairaalaan tästä

Psykologien työmahdollisuuksia

Lasten ja nuorten perustason mielenterveys- ja päihdepalvelut

Palveluun ohjaudutaan peruspalveluista tai erikoissairaanhoidosta (hoitajat, lääkärit, psykologit, sosiaalityöntekijät, kuraattorit), kun terveydenhuollon ammattilainen on arvioinut lapsen ja nuoren tilannetta ja perustason mielenterveyspalvelut on katsottu parhaiten soveltuvan lapsen ja nuoren tuen ja hoidon tarpeita vastaavaksi.

Perhekeskuksen lasten ja nuorten mielenterveys- ja päihdepalvelut ovat perusterveydenhuollon palveluita. Lasten mielenterveys- ja päihdepalvelut ovat tarkoitettu alle 13-vuotiaiden lasten hoitoon. Nuorten mielenterveys- ja päihdepalvelut ovat tarkoitettu 13-19-vuotiaille nuorille perheineen ja verkostoineen. Palveluissa hoidetaan lievästi ja keskivaikeasti oireilevia lapsia ja nuoria.

Opiskeluhuollon psykososiaaliset palvelut

Opiskeluhuollon psykologipalvelut ovat yhdessä kuraattoripalvelujen kanssa osa esi- ja perusopetuksessa sekä II asteen oppilaitoksissa tehtävää opiskeluhuoltotyötä, mikä määräytyy oppilas- ja opiskeluhuoltolain §7 pohjalta. Opiskeluhuollon psykologi antaa opiskelun ja koulunkäynnin tukea ja ohjausta sekä yhteisöllisellä että yksilötasolla. Psykologi tuo kouluyhteisöön psykologista asiantuntemusta toimien lapsen ja nuoren kasvun ja kehityksen, tunne-elämän ja psyykkisen hyvinvoinnin vahvistamisen sekä oppimisen psykologian asiantuntijana koulussa. Yksilötyössä hänen tehtävänään on auttaa ja tukea oppilaita koulunkäyntiin, oppimiseen, kasvuun ja kehitykseen sekä psyykkiseen hyvinvointiin liittyvissä asioissa.

Psykologin työ sisältää mm. konsultaatiota, psykologisia arvioita ja tutkimuksia, varhaisen vaiheen lyhytinterventioita, moniammatillista tuen suunnittelua ja toteutusta, ohjausta ja neuvontaa huoltajille sekä hoitoonohjausta.

Lastenpsykiatria (Mielenterveys ja hyvinvointi-palvelu)

Lastenpsykiatria tarjoaa psykiatrista tutkimusta ja hoitoa 0-13-vuotiaille lapsille. Kokonaisvaltainen, moniammatillinen työskentely toteutetaan läheisessä yhteistyössä perheen kanssa. Hoidossa hyödynnetään erilaisia psykososiaalisia, psykoterapeuttisia ja lääkehoidollisia keinoja yksilöllisen suunnitelman mukaan.

- Poliklinikkatoimintaan kuuluvat lapsen yksilökäynnit, perhetapaamiset sekä kotikäynnit ja verkostotyöskentely. Tutkimus- ja hoito-osasto toimii viikko-osastona.

- Akuuttiosasto auttaa lasten kiireellisissä mielenterveyden ongelmissa ympärivuorokautisesti.

- Lasten ja nuorten oikeuspsykiatrinen tutkimusyksikkö vastaa oikeuspsykiatrisista tutkimuksista osana lapsiin ja nuoriin kohdistuvien rikosepäilyjen selvittelyä.

Kasvatus- ja perheneuvonta

Kasvatus- ja perheneuvontaa annetaan lasta odottaville vanhemmille sekä perheille, joissa on alle 18-vuotiaita lapsia. Kasvatus- ja perheneuvontaan sisältyy lasten kasvuun ja kehitykseen, perhe-elämään, ihmissuhteisiin ja sosiaalisiin taitoihin liittyvää arviointia, ohjausta, asiantuntijaneuvontaa ja muuta tukea.

Kasvatus- ja perheneuvontaa toteutetaan monialaisesti. Yhteistyötä tehdään tarvittaessa muun muassa päivähoidon, koulun, neuvolan ja lapsiperhepalveluiden kanssa. Palvelut ovat maksuttomia, vapaaehtoisia ja luottamuksellisia.

Terveyskeskusten mielenterveys- ja päihdepalvelut (Sotekeskus)

Mielenterveys- ja päihdepalveluissa tarjotaan (yli 18-vuotiaat) ohjausta, neuvontaa, tukea ja hoitoa esimerkiksi päihdeongelmiin ja erilaisiin riippuvuuksiin. Työn tavoitteena on auttaa ennaltaehkäisemään riippuvuuksien syntymistä, tukea ja motivoida. Tuemme myös omaisten jaksamista. Ehkäisevää päihdetyötä teemme yhteistyönä muun muassa yhdistysten ja valtion viranomaisten kanssa.

Yleissairaalapsykiatria

Yleissairaalapsykiatrian poliklinikka tarjoaa psyykkisten ongelmien tutkimusta ja hoitoa yliopistosairaalan muiden erikoisalojen potilaille.

Päihdepsykiatria (Mielenterveys ja hyvinvointi-palvelu)

Päihdepsykiatria tarjoaa tutkimusta ja hoitoa huumeriippuvuuteen ja samanaikaiseen psyykkiseen oireiluun. Poliklinikalla on tutkimus- ja hoitokäyntejä. Osastolla tehdään muutaman viikon kestäviä vieroitushoitojaksoja, korvaushoitoarvioita ja psyykkisen tilanteen selvityksiä.

Terveyssosiaalityö (Mielenterveys ja hyvinvointi-palvelu)

Terveyssosiaalityössä toimitaan sekä somaattisten että psykiatristen erikoisalojen asiakkaiden (lapset, nuoret ja aikuiset) sekä heidän läheistensä kanssa psykososiaalisella työotteella KYSin, Varkauden ja Iisalmen osastoilla ja poliklinikoilla.

Aikuispsykiatria (Mielenterveys ja hyvinvointi-palvelu)

Aikuispsykiatrian erikoissairaanhoidossa tutkimme ja hoidamme vaikeista mielenterveyden häiriöistä kärsiviä potilaita/asiakkaita, joiden toimintakyky on alentunut.

Tavallisimpia hoitoon hakeutumisen syitä ovat muun muassa:

- vakava elämäntilannekriisi

- vaikea masennus tai ahdistus

- vaikea persoonallisuushäiriö.

Hoito sisältää esimerkiksi yksilö- ja perhekäyntejä, psykoterapiaa, ryhmäkäyntejä, kotikäyntejä, lääkehoitoa ja verkostotyötä.

Nuorisopsykiatria (Mielenterveys ja hyvinvointi-palvelu)

Nuorisopsykiatria tarjoaa avohoitoa 14–19-vuotiaille ja osastohoitoa 14–18-vuotiaille nuorille, joilla on vakavia psyykkisiä ongelmia ja usein myös heikentynyt toimintakyky. Hoitomuotoja ovat yksilö-, ryhmä-, perhe- ja verkostoterapia ja lääkehoito. Nuoren ja perheen motivaatio ja sitoutuminen vaikuttavat olennaisesti hoidon tulokseen. Tutkimukseen ja hoitoon potilaat tulevat lääkärin lähetteellä, ja hoito toteutetaan tarvittaessa osastojen ja poliklinikoiden tiiviissä yhteistyössä.

Nuorisopsykiatrian avohoitoyksiköt sijaitsevat Kuopiossa ja Siilinjärvellä sekä Iisalmessa ja Varkaudessa. Osastohoitoa tarvitaan vakavissa akuuteissa psyykkisissä kriiseissä ja vaativissa psyykkisen tilan tutkimuksissa. Nuorisopsykiatrian osastoilla tutkitaan nuoren psyykkinen vointi, sosiaalinen tilanne, toimintakyky ja tarvittaessa fyysinen vointi.

Psykiatrinen kuntoutus (Mielenterveys ja hyvinvointi-palvelu)

Psykiatrisen kuntoutuksen toiminta on suunnitelmallista, vapaaehtoista ja määräaikaista. Kuntoutujan kanssa täytetään yhteistyösuunnitelmalomake, mihin kirjataan kuntoutuksen tarve, toiminta, tavoite ja arviointi yhteistyössä kuntoutujan kanssa (tiedot siirretään potilastietojärjestelmään). Moniammatillinen yhteistyö kuntoutujan perheen ja muun verkoston kanssa on olennainen osa kuntoutumista.

Vammaispalveluiden osaamiskeskus

Vammaispalveluissa tavoitteena on järjestää palvelukokonaisuus, jolla pyritään mahdollistamaan vammaisten henkilöiden tosiasiallinen yhdenvertaisuus muihin kansalaisiin nähden. Asiakkaat ovat vammaisia henkilöitä, joilla on pitkäaikainen ruumiillinen, henkinen, älyllinen tai aisteihin liittyvä vamma. Vammaispalveluiden osaamiskeskus sijoittuu keskiselle alueelle.

Osaamiskeskuksessa työ on asiakas- ja asiantuntijatyötä, jossa rakennetaan yksilön, perheen ja yhteisön tarpeita vastaava sosiaalisen tuen ja palvelujen kokonaisuus. Psykologina olet mukana kuntoutuskokouksissa sekä eri työryhmien jäsenenä muiden osaamis- ja vammaiskeskusten asiantuntijoiden ja työntekijöiden kanssa. Yhteistyötä tehdään myös lastensuojelun ja perheneuvonnan kanssa.

"Iso rikkaus täällä on myös moniammatillinen tiimityö"

Asioita on mahdollista käsitellä osaavan tiimin kanssa, minkään mieltä askarruttavan kanssa ei tarvitse jäädä yksin! Meillä työryhmällä on viikoittainen case-tiimi ja lisäksi samasta talosta löytyy useita kollegoja, joita on myös helppo konsultoida. Vaikka työskentelemme usein vakavien asioiden parissa, emme tee tätä työtä ryppy otsassa, vaan tiimissämme vallitsee rennon yläsavolainen meininki.

Iisalmen nuorisopsykiatrian poliklinikka

Psykologien harjoittelumahdollisuudet

Psykologien harjoitteluja varten on suunnittelussa keskitetty hakuprosessi. Tällä hetkellä harkkapaikkaa voit hakea suoraan yksikön vastaavalta psykologilta tai esihenkilöltä. Hakemukseksi riittää vapaamuotoinen hakemus ja esim. CV. Kerrothan hakemuksella myös toiveen harjoittelun ajankohdasta ja harjoittelun keston.

Psykologiharjoittelijan palkka meillä on 3 071,49 €/kk (viiden kuukauden harjoittelu).

Harjoittelijoita meillä on ollut esimerkiksi

  • Iisalmessa psykiatrialla
  • Kuopiossa lastenpsykiatrialla
  • Varkauden sairaalan poliklinikalla sekä yleissairaalapsykiatrialla
  • Perhekeskuspalveluissa
  • Kuopion psykiatrian keskuksessa
  • Siilinjärven psykiatrian poliklinikalla
  • Iisalmessa opiskeluhuollon psykososiaalisissa palveluissa

Odotamme innolla miten voimme tarjota sinulle täydellisen mahdollisuuden loistaa ja kasvaa sekä oppia ja kehittyä urallasi!

Haluaisitko kuulla lisää psykologien työmahdollisuuksista Pohjois-Savon hyvinvointialueella?

Ota yhteyttä rekry@pshyvinvointialue.fi

Ilmoitathan yhteydenotossa esimerkiksi miltä paikkakunnalta työtä etsit, työn kesto (määräaikainen, vakituinen, harjoittelupaikka) sekä millaisessa palvelussa olisit kiinnostunut työskentelemään. Liitteeksi voit laittaa halutessasi myös CV:n. Pohjois-Savon hyvinvointialueen Rekrytointiyksikkö ohjaa Sinut eteenpäin työnhaussa.

Katso alta myös haussa olevat avoimet työpaikat!

Psykologien työpaikat

Pohjois-Savon hyvinvointialue työnantajana

Pohjois-Savon hyvinvointialue vastaa yli 248 000 pohjoissavolaisen sosiaali- ja terveystoimen sekä pelastustoimen palveluista. Suomessa on 21 hyvinvointialuetta, joista viiden alueella toimii yliopistollinen sairaala. Pohjois-Savossa erikoissairaanhoidosta vastaa Kuopion yliopistollinen sairaala.

Tutustu meihin tarkemmin