Sosionomiksi lasten, nuorten ja perheiden pariin

Lämpimästi tervetuloa tekemään hyvää keskisuomalaista arkea ihmiseltä ihmiselle!

Rakentaisitko omannäköisen työarjen Keski-Suomen hyvinvointialueella?

Olemme Keski-Suomen suurin työnantaja ja vastaamme keskisuomalaisten sosiaali-, terveys- ja pelastustoimen palveluista. Meidän jokaisella, noin 12 500 ammattilaisella, on yhtä tärkeä ja merkityksellinen tehtävä ja rooli hyvinvointialueemme toiminnassa​. Rohkaisemme toisiamme avoimeen, lämminhenkiseen ja turvallisen työyhteisön luomiseen​ ja arvostamme toistemme osaamista​.

Lasten, nuorten ja perheiden palveluissa työskentelemme yhdessä hyvän keskisuomalaisen arjen puolesta. Vastuualueemme koostuu opiskeluhuollon, perheiden peruspalveluiden, lastensuojelun ja lasten ja nuorten mielenterveys- ja perheneuvolapalveluiden palvelualueista sekä keskitettyjen palveluiden palveluyksiköstä.

Sosionomina monipuolisia työmahdollisuuksia löytyy koko Keski-Suomen alueelta: Hankasalmelta, Joutsasta, Jyväskylästä, Jämsästä, Kannonkoskelta, Karstulasta, Keuruulta, Kinnulasta, Kivijärveltä, Konnevedeltä, Kyyjärveltä, Laukaasta, Luhangasta, Multialta, Muuramesta, Petäjävedeltä, Pihtiputaalta, Saarijärveltä, Toivakasta, Uuraisilta, Viitasaarelta ja Äänekoskelta.

Tutustu toimintaamme tarkemmin alta ja löydä sinulle sopiva työyhteisö! 💚

Hyvää työarkea rakentamassa

Hyvän työarjen muodostumiseen vaikuttavat monet asiat. Erityisesti näitä asioita olemme valmiina sinulle tarjoamaan, jotta voisit rakentaa sen sinun näköisen työarjen meillä Keski-Suomessa:

  • Perehdytys: Uutena työkaverina saat hyvän perehdytyksen, jota toteutetaan henkilökohtaisen suunnitelman pohjalta. Lähtökohtaisesti koko tiimi osallistuu perehdytykseesi, jotta pääset varmasti mukaan työyhteisöömme. Osalla alueista on käytössä sähköinen perehdytysohjelmisto Intro, joka vahvistaa suunnitelmallista ja aikataulutettua perehdytystämme. Muillakin alueilla Intron käyttöönottoa on suunniteltu.
  • Työelämän joustot: Pääset vahvasti vaikuttamaan omannäköisen työarjen toteutumiseen. Osassa palveluissamme käytössä on liukuva työaika ja jaksotyötä tekevät pääset suunnittelemaan arkeansa yhteisöllisen työvuorosuunnittelun kautta. Tarpeesi mukaan voimme jutella myös osa-aikaisen työn mahdollisuudesta, jos se sinun elämäntilanteeseesi parhaiten sopii. Osassa tehtävissä myös hetkittäinen etätyö onnistuu, toki aina tehtävänkuva huomioiden.
  • Tiimin tuki: Tiimi ja esihenkilö toimivat aina tukenasi. Tiimeissämme on paljon pitkän linjan osaamista ja yhteistä tahtoa tehdä työarjesta toimivaa. Tehtävästä riippuen työtä voidaan tehdä työparityötä hyödyntäen. Esihenkilötyö koetaan tärkeäksi ja siihen panostetaan koulutuksilla ja työhön varatulla resurssilla. Osaavat ja ammattitaitoiset lähiesihenkilöt toimivat aidosti tiimin tukena ja ovat läsnä päivittäisessä tekemisessä.
  • Työn tuki: Hyödynnämme työyhteisöissämme ryhmätyönohjausta sekä osassa yksiköistä pyrimme tarpeen mukaan mahdollistamaan myös yksilötyönohjauksen. Osassa yksiköistämme tarjoamme myös mentorointia tai vertaistyönohjausta.
  • Työhyvinvointi: Työhyvinvointiasi tukemaan tarjoamme liikunta-, kulttuuri- ja hyvinvointipalvelut kattavan hyvinvointiedun sekä monipuolisesti erilaisia yritysalennuksia, joita voit hyödyntää henkilöstökortilla.

Työyhteisöt

Työyhteisömme koostuvat ammattitaitoisesta, osaavasta ja kehittämismyönteisestä henkilöstöstä ja jokainen työyhteisömme on omalla tavallaan uniikki. Osassa tehtävistä työyhteisönä toimii tiivistä yhteistyötä tekevä tiimi, toisaalla pääset taas toteuttamaan työtäsi itsenäisemmin – sinä päätät, kumpi on se sopivampi ratkaisu juuri sinulle.

Osassa tehtävistä pääset tekemään vahvaa yhteistyötä myös muiden, kuin hyvinvointialueemme ammattilaisten kanssa. Esimerkiksi opiskeluhuollossa tukenasi on myös koulujemme osaavat ammattilaiset.

Koulutusmahdollisuudet ja urakehitys

Osaamisesi kehittymistä tuemme sekä sisäisten että ulkoisten koulutusten avulla. Sisäisiä koulutuksia järjestämme sekä palveluissamme että organisaatiotasolla. Pyrimme aina mahdollistamaan osaamisesi kehittymisen kouluttautumisen avulla.

Isona organisaationa meillä on jatkuvasti tarjolla monipuolisesti erilaisia tehtäviä, joten omannäköisen urapolun rakentaminen on mahdollista. Sosionomina voit kouluttautumisen ja vastuutehtävien lisäksi kehittyä urallasi myös esimerkiksi esihenkilön tehtäviin.

Monipuolisia työmahdollisuuksia eri puolilla Keski-Suomea

Tutustu alta työyhteisöihimme ja katso juuri nyt avoinna olevat tehtävämme 💚 Jos sinulla herää kysyttävää, ota meihin yhteyttä tai jätä yhteystietosi alempaa löytyvän lomakkeen kautta.

Opiskeluhuollon kuraattorin palvelut on tarkoitettu esi- ja perusopetuksen oppilaille sekä toisen asteen opiskelijoille. Kuraattori tukee oppilaiden ja opiskelijoiden oppimista, hyvinvointia sekä sosiaalisia ja psyykkisiä valmiuksia.

Kuraattorina tehtävänäsi on oppilas- ja opiskelijahuoltolain mukainen ennaltaehkäisevä, yhteisöllinen ja yksilöllinen opiskeluhuoltotyö. Kuraattori- ja psykologipalvelut on moniammatillinen työyhteisö, jossa työskentelee kuraattoreita ja vastaavia kuraattoreita sekä psykologeja. Monipuolinen asiakaskuntamme ja monialainen yhteistyöverkostomme tuo arkeen vaihtelua ja uusia tuulia. Kollegiaalista tukea on helposti saatavilla, lisäksi saat esihenkilöltä täyden tuen työllesi sekä oman osaamisesi kehittämiselle työn ohessa.

Lapsiperheiden palvelutarpeen arvioinnin ja sosiaalityön palveluissa tarjotaan lapsiperheille tukea varhaisessa vaiheessa, kun perheessä on vaikea elämäntilanne tai perheen, lapsen, nuoren tai aikuisen toimintakyky on muusta syystä alentunut ja jokapäiväisessä arjessa selviytyminen on haastavaa.

Sosiaaliohjaajana tehtäväsi kuuluu yhteydenottojen kiireellisyysarvion tekeminen ja käsittely sekä palvelutarpeen arvioinnin tekeminen. Tarvittaessa osallistut myös lastensuojelutarpeen arvioimiseen sosiaalityöntekijän työparina. Lisäksi vastaat omien asiakkaiden osalta yleisen tuen asiakasprosesseista sekä toimit lapsen omatyöntekijänä.

Hyvinvointialueen osassa tiimeistä palvelutarpeen arviointi ja sosiaalityö ovat eriytyneet omiksi tehtävikseen ja osassa tiimejä työtä tehdään yhdennettynä työnä.

Lapsiperheiden kotipalvelu on sosiaalihuoltolain mukaista palvelua hyvinvointialueen lapsiperheille. Lapsiperheiden kotipalvelu tukee vanhemmuutta ja lapsiperheitä arjen haasteellisissa tilanteissa. Tavoitteena on vahvistaa perheiden hyvinvointia, voimavaroja ja ennaltaehkäistä ongelmien syntymistä. Palveluohjaaja vastaa asiakkaiden ohjautumisesta hyvinvointialueen kotipalvelun työntekijöille ja lapsiperheiden kotipalvelun palvelusetelituottajille.

Perhetyö on monipuolista ja muutosta tukevaa työtä lapsiperheissä. Työ sisältää perheen voimavarojen ja vuorovaikutustaitojen tukemista ja vahvistamista sekä osallistavaa ohjausta. Perheohjaajana tehtävääsi kuuluu varhaisen tuen ja erityisen tuen perhetyö sekä tehostettu perhetyö.

Lastensuojelun avohuolto on palveluiden kokonaisuus, jonka tarkoituksena on tukea ja edistää lapsen kasvua ja kehitystä sekä vanhempien mahdollisuuksia vastata lapsen tarpeisiin.

Sosiaaliohjaajana toimit tiiviissä yhteistyössä lastensuojelun sosiaalityöntekijän kanssa. Osallistut työparina lastensuojeluilmoitusten käsittelyyn, asiakkaiden kanssa työskentelyyn ja asiakassuunnitelmien laatimiseen. Toteutat työssäsi lastensuojelun ohjausta ja neuvontaa sekä suunnitelmallista sosiaaliohjausta.

Meillä pääset osaksi ammattitaitoista työyhteisöä, jossa saat jatkuvan ja tiiviin tuen esihenkilöltäsi ja tiimiltäsi sekä mahdollisuuden oman työsi kehittämiseen mentoroinnin, koulutuksen ja työnohjauksen avulla.

Sijaishuollossa työtä tehdään kahdessa keskitetyssä tiimissä, joista työntekijät liikkuvat asiakkaiden luokse ympäri maakuntaa ja maata. Lapsen sijaishuollolla tarkoitetaan huostaan otetun lapsen hoidon ja kasvatuksen järjestämistä kodin ulkopuolella. Sijaishuollon tehtävänä on turvata sijaishuollossa olevan lapsen tasapainoinen kehitys sekä hyvinvointi lapsen yksilöllisten tarpeiden ja ikätason mukaan.

Sosiaaliohjaajana pääset tekemään mielenkiintoista, vaihtelevaa ja monipuolista työtä sijaishuollon asiakkaiden ja eri verkostojen kanssa koko hyvinvointialueella. Tehtävään kuuluu työskentelyä sekä itsenäisesti että työparin kanssa. Yksikössämme on lisäksi sijaishuollon ohjaus- ja tukitiimi Koivikko (perhehoitoyksikkö Koivikko ja laitosohjaus Koivikko), jossa valmennetaan perhehoitajia, tehdään perhehoidon tukityötä ja selvitetään sijaishuoltopaikkoja lastensuojelun sijoitusta tarvitseville lapsille sekä lyhytaikaisiin että pitkäaikaisiin sijoituksiin.

Jälkihuollon tiimit vastaavat asiakassuunnitelmaan perustuen sosiaalipalvelujen järjestämisestä 18 vuotta täyttäneelle nuorelle sijaishuollon tai avohuollon tukitoimena tapahtuneen sijoituksen päättymisen jälkeen. Jälkihuollossa työtä tehdään keskitetyissä tiimeissä, joista työntekijät liikkuvat asiakkaiden luokse ympäri maakuntaa ja maata. Jälkihuollon sosiaaliohjaus on suunnitelmallista asiakas- ja asiantuntijatyötä, jonka tavoitteena on tukea nuoren itsenäistymistä ja aikuistumista, vahvistaa nuoren toimintakykyä ja vähentää syrjäytymisen riskiä.

Jälkihuollon sosiaaliohjaajana tuet jälkihuoltonuorten itsenäistymistä. Sosiaaliohjauksen tuki on yksilökohtaista ja sen muodot vaihtelevat paljon. Apu voi esimerkiksi olla arjenhallintaan liittyvien neuvojen antamista, opastamista virastoasioiden hoidossa, palveluihin ohjaamista, osallistumista nuoren erilaisiin verkostoihin ja keskusteluapua/psykososiaalista tukea elämän erilaisissa kriisi- ja muissa tilanteissa.

Lastensuojelun laitoshoito tarjoaa lapselle turvallisen kasvuympäristön silloin, kun kotona asuminen tai perhehoitoon sijoittaminen ei ole mahdollista joko lapsen oman oirehdinnan tai vanhemmuuden haasteiden vuoksi.

Lastensuojelulaitosten ohjaajana tehtäväsi on osallistua nuorisokotiin tai perhekotiin sijoitettujen lasten tai nuorten tuen tarpeen arviointiin, huolenpitoon ja kuntoutukseen. Tehtävänä on myös tukea sijoitetun lapsen tai nuoren vanhempia ja huoltajia kasvatuksessa ja pyrkiä heidän kanssaan yhteistoimintaan ottaen huomioon lapsen tai nuoren etu. Toiminta on lapsen tai nuoren turvallisen arjen rakentamista, vanhemmuuden tukemista ja vahvistamista, koulunkäynnin tukemista, mielekkääseen vapaa-ajan viettoon ohjaamista ja täysi-ikäisyyden lähestyessä nuoren itsenäistymiseen ja aikuistumiseen tarvittavien taitojen vahvistamista.

Lasten ja nuorten mielenterveys- ja perheneuvolapalvelut koostuvat lasten ja nuorten perustason mielenterveys- ja päihdepalveluista, perheneuvolapalveluista sekä neuropsykiatrian ja oppimisen tuen yksikön palveluista.

Lasten ja nuorten perustason mielenterveys- ja päihdepalveluita sekä kasvatus- ja perheneuvontaa tarjotaan seitsemässä toimipisteessä. Lasten mielenterveystyö kohdentuu alle 13-vuotiaisiin ja nuorten mielenterveys- ja päihdetyö 13–17-vuotiaiden nuorten lievien ja keskivaikeiden mielenterveys- tai päihdeongelmien hoitoon. Jyväskylän Nuorisovastaanotto palvelee 13–22-vuotiaita nuoria.

Neuropsykiatrisen ja oppimisen tuen yksikkö palvelee neuropsykiatrisissa haasteissa niissä tilanteissa, joissa lasta ja nuorta lähellä olevat palvelut, esimerkiksi oppilashuolto tai kouluterveydenhuolto, eivät ole riittäviä, mutta myöskään erikoissairaanhoidon tai vammaispalveluiden kriteerit eivät täyty.

Perhekeskuskoordinaattorina työsi on verkosto-, asiakas- ja asiantuntijatyötä. Työssä kohtaat perheitä, koordinoit perhekeskusverkostoja, edistät fyysisten kohtaamispaikkojen perhekeskustoimintaa ja olet mukana tapahtumien järjestämisessä. Hyvinvointialueen, kuntien ja kolmannen sektorin kanssa tehtävä yhdyspintatyö on keskeinen osa tehtävää.

Keski-Suomen perhekeskukset tarjoavat lapsiperheille matalan kynnyksen tukea, toimintaa, kohtaamisia ja palveluja maksuttomasti fyysisissä perhekeskuksissa, mutta myös eri puolilla maakuntaa muissakin toimipisteissä, etäyhteyksin sekä verkkopalveluina. Palveluita ja toimintaa tarjoavat hyvinvointialueen, kuntien, seurakuntien ja eri järjestöjen toimijat.

Etsitkö harjoittelupaikkaa?

Lämpimästi tervetuloa harjoitteluun meille! 💚 Sosiaali- ja terveysalan opiskelijoiden (AMK) harjoittelupaikkojen varaus tapahtuu Jobiili -järjestelmän kautta tai olemalla yhteydessä suoraan esihenkilöihimme. Jobiilissa olevissa harjoittelupaikkailmoituksissa on tarkemmat kuvaukset harjoittelupaikoista sekä tarvittavat yhteystiedot.

Ota yhteyttä!

Opiskeluhuolto: palvelupäällikkö Seppo Huhtiniemi: p. 050 563 2418, seppo.huhtiniemi@hyvaks.fi

Varhainen tuki (palvelutarpeen arviointi, lapsiperheiden sosiaalityö, tukiperhetoiminta): palvelupäällikkö Satu Moisio: p. 050 304 8268, satu.moisio@hyvaks.fi

Varhainen tuki (lapsiperheiden kotipalvelu, perhetyö, tukihenkilötoiminta): palvelupäällikkö Päivi Paavilainen, p. 040 613 9571, paivi.paavilainen@hyvaks.fi

Lastensuojelun avohuolto: palvelupäällikkö Minna Laurila-Paasonen: p. 040 763 8327, minna.laurila-paasonen@hyvaks.fi

Lastensuojelun sijais- ja jälkihuolto: palvelupäällikkö Piritta Huttunen: p. 050 552 4883, piritta.j.huttunen@hyvaks.fi

Lastensuojelun laitoshoito: palvelupäällikkö Anne Seppälä, p. 050 561 1537, anne.seppala@hyvaks.fi

Lasten ja nuorten mielenterveys ja perheneuvolapalvelut: palvelupäällikkö Päivi Nevalainen, lasten ja perheiden erityinen tuki: p. 050 412 1310, paivi.nevalainen@hyvaks.fi ja palvelupäällikkö Hanna Hämäläinen, nuorten mielenterveys ja päihdepalvelut: p. 040 480 6010, hanna.k.hamalainen@hyvaks.fi

Keskitettyjen palveluiden palveluyksikkö: palvelupäällikkö Marja Lehtoranta, p. 050 597 8314, marja.lehtoranta@hyvaks.fi

Huoletonta asumista Keski-Suomessa

Keski-Suomi koostuu 22 kunnasta. Pääkaupunkina tunnettu Jyväskylä on ihmisen kokoinen kaupunki, joka tunnetaan sivistyksestä, koulutuksesta, kauniista luonnosta, liikunnasta ja mutkattomasta elämäntyylistä.

Toisaalta oman paikkasi voit löytää myös muista Keski-Suomen kunnista, vaikkapa pikkasen parempana periferiana tunnetulta Viitasaarelta, kokoaan suuremmasta Karstulasta tai Jämsästä, jossa sinut toivotetaan tervetulleeksi elämäsi tarinaan.

Viihdyitpä sitten paremmin kaupungin sykkeessä tai maaseudun rauhassa, tarjoaa Keski-Suomi varmasti sinulle sopivan asumisratkaisun.

Kuva: Visit Jyväskylä Region / Atacan Ergin

Lue lisää Keski-Suomen kunnista

Kohtaamme ihmislähtöisesti ja yhdenvertaisesti - Toimimme avoimesti yhteistyössä - Olemme luotettavia ja vastuullisia, myös tuleville sukupolville

Arvot - Keski-Suomen hyvinvointialuestrategia 2030

Tutustu Keski-Suomen hyvinvointialueeseen työnantajana