Psykologiksi lasten, nuorten ja perheiden pariin

Lämpimästi tervetuloa tekemään hyvää keskisuomalaista arkea ihmiseltä ihmiselle!

Rakentaisitko omannäköisen työarjen Keski-Suomen hyvinvointialueella?

Olemme Keski-Suomen suurin työnantaja ja vastaamme keskisuomalaisten sosiaali-, terveys- ja pelastustoimen palveluista. Meidän jokaisella, noin 12 500 ammattilaisella, on yhtä tärkeä ja merkityksellinen tehtävä ja rooli hyvinvointialueemme toiminnassa​. Rohkaisemme toisiamme avoimeen, lämminhenkiseen ja turvallisen työyhteisön luomiseen​ ja arvostamme toistemme osaamista​.

Lasten, nuorten ja perheiden palveluissa työskentelemme yhdessä hyvän keskisuomalaisen arjen puolesta. Vastuualueemme koostuu opiskeluhuollon, perheiden peruspalveluiden, lastensuojelun ja lasten ja nuorten mielenterveys- ja perheneuvolapalveluiden palvelualueista sekä keskitettyjen palveluiden palveluyksiköstä.

Psykologien monipuolisia työmahdollisuuksia löytyy koko Keski-Suomen alueelta: Hankasalmelta, Joutsasta, Jyväskylästä, Jämsästä, Kannonkoskelta, Karstulasta, Keuruulta, Kinnulasta, Kivijärveltä, Konnevedeltä, Kyyjärveltä, Laukaasta, Luhangasta, Multialta, Muuramesta, Petäjävedeltä, Pihtiputaalta, Saarijärveltä, Toivakasta, Uuraisilta, Viitasaarelta ja Äänekoskelta.

Tutustu toimintaamme tarkemmin alta ja löydä sinulle sopiva työyhteisö! 💚

Hyvää työarkea rakentamassa

Hyvän työarjen muodostumiseen vaikuttavat monet asiat. Erityisesti näitä asioita olemme valmiina sinulle tarjoamaan, jotta voisit rakentaa sen sinun näköisen työarjen meillä Keski-Suomessa:

  • Palkkaus: Psykologin peruspalkka on 4097,60 €. Peruspalkan lisäksi maksetaan työkokemuslisää 5 vuodesta 3 % ja 10 vuodesta 5 %.
  • Perehdytys: Perehdytyksessä huolehdimme, että pääset osaksi tiimiämme. Osalla alueista on käytössä sähköinen perehdytysohjelmisto Intro, joka vahvistaa suunnitelmallista ja aikataulutettua perehdytystämme. Muillakin alueilla Intron käyttöönottoa on suunniteltu. Teemme yhdessä jatkuvaa työtä kehittääksemme perehdytyskäytäntöjämme.
  • Työelämän joustot: Kaikilla psykologeilla on käytössään liukuva työaika, jonka myötä omaa työtä ja vapaa-aikaa on helppo yhdistää. Työntekijöiden tarpeet pyritään huomioimaan yksilöllisesti, osittainen etätyö onnistuu ja monissa tehtävissä on mahdollista tehdä myös osa-aikaisuuksia.
  • Tiimin tuki: Tiimi ja esihenkilö toimivat aina tukenasi. Tiimeissämme on paljon pitkän linjan osaamista ja yhteistä tahtoa tehdä työarjesta toimivaa. Esihenkilötyön tuki on pyritty rakentamaan toimivaksi koko vastuualueella ja esihenkilöt ovat läsnä päivittäisessä tekemisessä.
  • Työn tuki: Hyödynnämme työyhteisöissämme ryhmätyönohjausta sekä osassa yksiköistä pyrimme tarpeen mukaan mahdollistamaan myös yksilötyönohjauksen. Osassa yksiköistämme on myös toimivat mentorointikäytännöt.
  • Konsultaatiomahdollisuudet: Konsultointiapua on aina tarvittaessa saatavilla niin työyhteisön sisältä ja erikoissairaanhoidosta, kuin myös muilta organisaatiomme ammattilaisilta.
  • Työhyvinvointi: Työhyvinvointiasi tukemaan tarjoamme liikunta-, kulttuuri- ja hyvinvointipalvelut kattavan hyvinvointiedun sekä monipuolisesti erilaisia yritysalennuksia, joita voit hyödyntää henkilöstökortilla.

Työyhteisöt

Työyhteisömme koostuvat ammattitaitoisesta, osaavasta ja kehittämismyönteisestä henkilöstöstä ja jokainen työyhteisömme on omalla tavallaan uniikki. Osassa tehtävistä työyhteisönä toimii tiivistä yhteistyötä tekevä tiimi, toisaalla pääset taas toteuttamaan työtäsi itsenäisemmin – sinä päätät, kumpi on se sopivampi ratkaisu juuri sinulle.

Osassa tehtävistä pääset tekemään vahvaa yhteistyötä myös muiden, kuin hyvinvointialueemme ammattilaisten kanssa. Esimerkiksi opiskeluhuollossa tukenasi on myös koulujemme osaavat ammattilaiset.

Koulutusmahdollisuudet ja urakehitys

Osaamisesi kehittymistä tuemme sekä sisäisten että ulkoisten koulutusten avulla. Sisäisiä koulutuksia järjestämme sekä palveluissamme että organisaatiotasolla. Pyrimme aina mahdollistamaan osaamisesi kehittymisen kouluttautumisen avulla.

Psykologina voit kouluttaumisen lisäksi kehittyä urallasi myös esimerkiksi psykologiesihenkilön tehtäviin.

"Työssä merkityksellisintä on se, että olemme monesti ensimmäisiä aikuisia, jolle nuori kertoo asiat avoimesti. Isoimmat onnistumisen tunteet tulevat, kun nuoren vointi lähtee kohenemaan ja hän oppii käsittelemään vaikeitakin asioita."

- Sini, koulupsykologi

Monipuolisia työmahdollisuuksia eri puolilla Keski-Suomea

Tutustu alta työyhteisöihimme ja katso juuri nyt avoinna olevat tehtävämme 💚 Jos sinulla herää kysyttävää, ota meihin yhteyttä tai jätä yhteystietosi alempaa löytyvän lomakkeen kautta.

Neuvola- ja seksuaaliterveyspalveluiden pikkulapsiperheiden psykologin työ kohdentuu alle 6-vuotiaiden lasten ja heidän perheidensä hyvinvoinnin ja etenkin vanhemmuuden tukemiseen.

Psykologi tukee esi- ja perusopetuksen oppilaiden oppimista, hyvinvointia sekä sosiaalisia ja psyykkisiä valmiuksia. Kuraattori- ja psykologipalveluilla edistetään koulu- ja opiskeluyhteisön hyvinvointia sekä yhteistyötä opiskelijoiden perheiden ja muiden läheisten kanssa.

Psykologi tukee toisen asteen opiskelijoiden oppimista, hyvinvointia sekä sosiaalisia ja psyykkisiä valmiuksia. Kuraattori- ja psykologipalveluilla edistetään koulu- ja opiskeluyhteisön hyvinvointia sekä yhteistyötä opiskelijoiden perheiden ja muiden läheisten kanssa.

Opiskeluterveydenhuollon psykologi työskentelee mielenterveys- ja päihdepalveluissa. Työmme tavoitteena on tukea ja edistää opiskelijoiden hyvinvointia, terveyttä ja opiskelukykyä. Lisäksi tavoitteenamme on tunnistaa opiskelijan erityisen tuen tarpeet varhaisessa vaiheessa ja ohjata hänet tarvittaessa jatkotutkimuksiin.

Lasten perusterveydenhuollon mielenterveyden arviointi, tutkimus ja hoito toteutetaan perheneuvolassa.

Psykologin työtehtäviin kuuluu lasten ja perheiden kanssa työskentely kasvatus-, perheen vuorovaikutus- ja ihmissuhdehaasteisiin sekä mielenterveyskysymyksiin liittyen. Psykologin työhön sisältyy hoidon tarpeen arviointia, perustason tutkimuksia, lievien ja keskivaikeiden mielialaoireiden hoitoa sekä perheen tukemista.

Lasten ja nuorten mielenterveys- ja päihdetyön tiimit tarjoavat apua nuorten lieviin ja keskivaikeisiin mielenterveys- tai päihdeongelmiin.

Psykologin työtehtäviin kuuluu lasten, nuorten ja perheiden kanssa työskentely kasvatus-, vuorovaikutus- ja ihmissuhdehaasteisiin sekä mielenterveyskysymyksiin liittyen. Psykologin työhön sisältyy hoidon tarpeen arviointia ja perustason tutkimusten tekemistä sekä lievien ja keskivaikeiden mielialaoireiden hoitoa ja päihteettömyyteen tukemista.

Neuropsykiatrisen ja oppimisen tuen yksikkö toimii keskitetysti neuropsykiatrisissa ja vaikeissa oppimisen lisätutkimusta ja kuntoutusta vaativissa tilanteissa.

Yksikössä toimii kaksi tiimiä: Lastentutkimusklinikan tiimi sekä Neuropsykiatrisen tuen ja kuntoutuksen tiimi (Nepsy-tiimi) hyvässä ja tiivistyvässä yhteistyössä.

Lastensuojelun laitoshuolto tarjoaa lapselle turvallisen kasvuympäristön silloin, kun kotona asuminen tai perhehoitoon sijoittaminen ei ole mahdollista joko lapsen oman oirehdinnan tai vanhemmuuden haasteiden vuoksi.

Psykologina työskentelet hyvinvointialueen nuorisokodeissa 12-17 -vuotiaiden nuorten kanssa tai perhetukikodissa nuorempien lasten asioissa. Psykologin työn painopiste on laaja-alaisessa ja moniammatillisessa lapsen tilanteen, avun tarpeen ja jatkotuen arvioinnissa.

Etsitkö harjoittelupaikkaa?

Lämpimästi tervetuloa psykologiharjoitteluun meille! 💚 Olethan yhteydessä palvelupäälliköihimme, niin jutellaan yhdessä siitä, minkälaisia harjoittelumahdollisuuksia meiltä löytyy.

Ota yhteyttä!

Neuvola- ja seksuaaliterveyspalvelut:
Palvelupäällikkö Tiina Kelin, p. 040 539 2584, tiina.kelin@hyvaks.fi

Opiskeluhuolto, esi- ja perusopetus sekä toinen aste:
Palvelupäällikkö Seppo Huhtiniemi: p. 050 563 2418, seppo.huhtiniemi@hyvaks.fi

Opiskeluterveydenhuolto:
Palvelupäällikkö Susa Rahkonen, p. 040 187 0770, susa.rahkonen@hyvaks.fi

Perheneuvola, lasten ja nuorten mielenterveystyö, neuropsykiatrisen ja oppimisen tuen yksikkö:
Palvelupäällikkö Päivi Nevalainen, lasten ja perheiden erityinen tuki: p. 050 412 1310, paivi.nevalainen@hyvaks.fi
Palvelupäällikkö Hanna Hämäläinen, nuorten mielenterveys ja päihdepalvelut: p. 040 480 6010, hanna.k.hamalainen@hyvaks.fi

Lastensuojelun laitoshuollon palvelut:
Palvelupäällikkö Anne Seppälä, p. 050 561 1537, anne.seppala@hyvaks.fi

Huoletonta asumista Keski-Suomessa

Keski-Suomi koostuu 22 kunnasta. Pääkaupunkina tunnettu Jyväskylä on ihmisen kokoinen kaupunki, joka tunnetaan sivistyksestä, koulutuksesta, kauniista luonnosta, liikunnasta ja mutkattomasta elämäntyylistä.

Toisaalta oman paikkasi voit löytää myös muista Keski-Suomen kunnista, vaikkapa pikkasen parempana periferiana tunnetulta Viitasaarelta, kokoaan suuremmasta Karstulasta tai Jämsästä, jossa sinut toivotetaan tervetulleeksi elämäsi tarinaan.

Viihdyitpä sitten paremmin kaupungin sykkeessä tai maaseudun rauhassa, tarjoaa Keski-Suomi varmasti sinulle sopivan asumisratkaisun.

Kuva: Visit Jyväskylä Region / Atacan Ergin

Lue lisää Keski-Suomen kunnista

Kohtaamme ihmislähtöisesti ja yhdenvertaisesti - Toimimme avoimesti yhteistyössä - Olemme luotettavia ja vastuullisia, myös tuleville sukupolville

Arvot - Keski-Suomen hyvinvointialuestrategia 2030

Tutustu Keski-Suomen hyvinvointialueeseen työnantajana